Eltűnik egy fontos beállítás a Facebookról

Eltűnik egy fontos beállítás a Facebookról
A Facebookra való belépéshez számos eszköz rendelkezésünkre áll, és még a kiválasztott ismerősök is segíthetnek ebben. Utóbbi lehetőség azonban nemsokára eltűnik.

A Facebook a beállítás ezzel kapcsolatos oldalán jelezte, hogy hamarosan megszünteti a bizalmi kapcsolat nevű funkciót, ami abban segít a felhasználónak, hogy visszajusson az oldalra. Ilyen helyzet akkor alakulhat ki, ha a fiók tulajdonosa elveszítette a hozzáférést a saját profiljához.

A bizalmi kapcsolat lényege, hogy a felhasználó a saját ismerősi köréből kijelölhet néhány személyt, akik egy visszaállítási kódot küldhetnek a bajba került fióktulajdonosnak. A kód egy speciális URL-címmel érkezik meg, erre kell rákattintani.

A bizalmi kapcsolat beállítással 3-5 ismerőst is ki lehet választani, akikhez a felhasználó – a Facebook megfogalmazása szerint – bizalommal fordulhat, ha véletlen vagy egyéb okból kizárta magát a fiókjából. A választott ismerősöket utólag is meg lehet változtatni, de, mint azt fentebb írtuk, már csak egy ideig.

Hogy a beállítás miért szűnik meg, azt nem közölte a platform.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook