Elon Musk visszavonta a Twitter megvételére benyújtott ajánlatát

Elon Musk visszavonta a Twitter megvételére benyújtott ajánlatát
A milliárdos hivatalosan is visszavonta a 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát.

Elon Musk már biztosan nem vásárolja meg a Twittert, mert a milliárdos hivatalosan is visszavonta azt a 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, amelyet a közösségi platformra tett – írja a 24.hu a The Guardian alapján.

Már hetek óta úgy tűnt, hogy az üzletből nem lesz semmi. Musk arra hivatkozott, hogy a cég nem a valós adatokat közölte arról, hány valódi felhasználója van. A Twitter azt állította ugyanis, hogy a hamis profilok a napi aktív felhasználóinak kevesebb mint 5 százalékát teszik ki. Elon Musk ügyvédei szerint a Twitter egyértelműen megsértette a felvásárlási megállapodást azzal, hogy nem volt hajlandó hozzáférést adni Musknak az adatokhoz.

A milliárdosnak nem lesz könnyű elállnia az üzlettől, mert az amerikai kereskedelmi bizottságnál leadott egyezség szerint be kell bizonyítania, hogy a Twitter nem valódi adatokat mutatott be nekik.

Ha ez nem sikerül, egymilliárd dollárra büntethetik. A Twitter pénteken bejelentette, hogy be tervezik perelni Muskot, és magabiztosak abban, hogy nyerni is fognak. A cég továbbra is elkötelezett, hogy Musk az eredeti ajánlati áron vásárolja őket meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!