Elon Musk elállhat a Twitter felvásárlásától

Elon Musk elállhat a Twitter felvásárlásától
Elon Musk szerint a Twitter megsérti a 44 milliárd dolláros felvásárlási üzletüket, válaszul pedig felmondhatja a megállapodást.

A milliárdos jogi csapata hétfőn levelet küldött a Twitternek, amelyben azt írták, a cég nem biztosította a szükséges adatokat a platform spamfiókjaival kapcsolatban, holott a megállapodás alapján Musk jogosult hozzáférni ezekhez az információkhoz - írja a 24.hu.

Mint ismeretes, április végén már úgy tűnt, hogy Musk 44 milliárd dollárért felvásárolja a Twittert. A vállalkozó május közepén aztán bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti az üzletet, mert meg akar bizonyosodni róla, hogy a spam vagy hamis fiókok aránya valóban nem haladja meg az 5 százalékot a platformon. A Twitter befektetői utóbb beperelték a milliárdost, mert állításunk szerint tisztességtelenül manipulálta a piacot.

A hétfői levél alapján Musk úgy gondolja, hogy a vállalat aktívan ellenáll, illetve keresztezi a jogait. Az állítólagos szerződésszegés miatt a milliárdos elállhat az üzlettől.

Egyes vélemények szerint a vállalkozó a spamproblémát a kezdetektől arra használja, hogy kihátráljon a felvásárlásból. A mostani levél az első hivatalos, az üzlet meghiúsításával kapcsolatos fenyegetés.

Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója múlt hónapban azt mondta, hogy bemutatták Musknak, miként adnak becslést a spamfiókok arányára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk, Twitter