Elindult a VM magazin új évfolyama

Elindult a VM magazin új évfolyama
A Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin második életévébe lépett.

A magazin egyedülálló sajtótermék a magyar piacon, hiszen az olvasó egyetlen kiadványból tájékozódhat a magyar természetvédelem világának eseményeiről, a természettudományos kutatások fejleményeiről, illetve az ország kiemelkedő természetfotósaitól tanulhat terep- és technikai fogásokat, s mindezeken túl a természet világához kötődő, további témákról is olvashat, a pszichológiától egészen a kultúrtörténetig. A magazin különlegessége, hogy a cikkek kizárólag szakmailag méltán elismert szerzők tollából származnak, és szinte teljes mértékben a VM természetfotó pályázatának képeivel illusztráltak, ráadásul kiadványunk karbonsemleges nyomdai gyártással készül - írják a közleményben.

Szerzői csapatuk tagjai közt idén is szerepelnek a magyar nemzetipark-igazgatóságok, a WWF Magyarország, az Ökológiai Kutatóközpont, az ELTE Ember-Környezet Tranzakció Intézet, valamint a magyar természetfotózás kiemelkedő alakjai Máté Bencétől, Daróczi Csabán át Potyó Imréig, ám mellettük felkészült természettudósok, természetvédelmi szakemberek és további fotósok írásai is színesítik a magazint.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy közösségünk idén egy kiemelkedő taggal bővült: csatlakozott hozzánk a National Geographic Magyarország csapata, akik szintén bemutatják nekünk izgalmas világuk egy-egy szeletét" - teszik hozzá.

2021-es év első számában olvasóikat nemzeti parkos beszámolókkal várják (ezúttal a hortobágyi vadlovak és a kanalasgémek mutatkoznak be), beszélnek az állatok téli viselkedéséről, valamint a világjárványról tudományos megközelítésben. Címlapjukon találkozhatunk mindnyájunk nagy kedvencével, Sir David Attenborough-val, a 94 éves, világhírű brit természettudóssal is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: média, vm magazin