Elhunyt az informatikai média nagy öregje

Elhunyt az informatikai média nagy öregje
Az International Data Group tegnap szomorú bejelentéssel kezdte a napot: Patrick J. McGovern a cég alapítója és elnöke 2014. március 19.-én elhunyt a stanfordi kórházban.

“Az IDG egy igazi látnokot, az IT közösség egyik kivételes tagját veszítette el.”- nyilatkozta az újonnan megválasztott IDG bizottsági elnök Walter Boyd. “Pat legfontosabb vágya volt az IDGben, hogy az információs technológia révén világot egy sokkal jobb hellyé varázsolja.

Patrick Joseph McGovern, ismertebb nevén Pat 1937. augusztus 11.-én született Queensben, New Yorkban. Már egyetemi évei elvállalt egy részmunkaidős állást a Computers and Automations-nál, az Egyesült Államok első számítógépekkel és informatikával foglalkozó újságánál. Miután 1959-ben biofizikából diplomát szerzett, kinevezték társszerkesztőnek az Editorhoz, valamivel később pedig a Publisherhez.

1964-ben még mindig gyerekcipőben járt az informatikai ipar, de McGovern megalapította az International Data Corporation nevű vállalatot, hogy az iparág naprakész és megbízható statisztikákkal rendelkezzen az információs technológiai piacról. 3 évvel később pedig elindította Computerword-öt.

“Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” - ez volt az alapja McGovern növekedési stratégiájának. Mintegy 50 év alatt McGovern több mint 300 magazint és újságot indított útjára az IDG felügyelete alatt és mindig kiállt az IDG hálózat bővítésért, ennek eredményeként, a lapok mellett, ez ma már 460 weboldalt, 200 mobil applikációt és 700 eseményt is jelent világszerte.

Az IDG ugyan már Magyarországon több mint egy éve nem létezik, de a cég volt alkalmazottai a Facebookon részvétüket fejezték e nagy veszteséggel kapcsolatban. Az IDG lapjai Magyarországon is meghatározó szereplői voltak az informatikai médiának.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!