Elhunyt Vágó István, a magyar televíziózás egyik legismertebb személyisége, számos tévéműsor volt műsorvezetője

Elhunyt Vágó István, a magyar televíziózás egyik legismertebb személyisége, számos tévéműsor volt műsorvezetője
Mindössze 74 éves volt. Utolsó interjúi egyikét a Media1-nek adta, amit egyáltalán nem az utolsónak szánt, nagy tervei voltak, de az élet most váratlanul közbeszólt. - írja a Media1.

A DK közleményben értesítette szombaton a Media1-et Vágó István haláláról.

A kvízprofesszor élete

Vágó István 1949-ben született Budapesten. Édesapja egykor katolikus papnak készült, a pesti Érseki Katolikus Gimnáziumban tanított. Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza. Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Képzett idegenvezető, de ezt a szakmát sosem gyakorolta.

Tévés pályafutása 1976-ban kezdődött, amikor beadta a jelentkezését a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. Ezt követően Grétsy Lászlóval közösen vezette 1987-től 1997-ig az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő műsort, 1997-től a TV2-nél volt, ahol a Mindent vagy semmit című műsort vezette, amit még a Magyar Televízióban kezdett 1993-ban.

2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos! néven ismert műsort vezette az RTL Klubon.

2007. november 5-étől a Pókerarc című vetélkedőt vezette Sebestyén Balázzsal, ugyancsak az RTL-en.

2008-as év első felében újra látható volt a Legyen Ön is milliomos! című műsorban.

2009 szeptemberében a Párbaj címmel a TV2 televíziós csatornán új vetélkedőműsor indult, amelynek játékmestere Vágó lett.

2012. március 26-tól néhány hónapig az átVágó című, saját maga által kifejlesztett műsort vezette a STORY4 képernyőjén.

Később a televíziós pályafutását abbahagyta és a DK-hoz csatlakozott.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában.

Nyugodjék békében, Vágó István!

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!