Egyre több marketinges használ videót

Egyre több marketinges használ videót
A digitális videózás terjedésével sokat csökkentek az árak, a marketingesek pedig ráébredtek, hogy az oldalakat jobban látogatjuk, ha videó is van rajta.

A trendek azt mutatják, hogy növekszik a videók száma azokon a felületeken, amelyeket termékek eladására, szolgáltaások népszerűsítésére használunk. Az ok a digitális videózás terjedésében keresendő, amely lejjebb nyomta az árakat. Legalábbis ezt mutatják a felmérések.

A megkérdezettek 83,9 százaléka a tartalom marketing részeként használja a videókat, 65 százalék a Youtube marketing erejében hisz, míg 61 százalékuk a közösségi média marketing és a networking hasznos eszközeként említette a videókat. 60 százalék használja e-mail marketinghez, a megkérdezettek fele termékek bemutatására és értékesítés segítő leadek bevonzására használja.Külön kiemelték, a videóval kiegészített landing pagek szerepét a szakemberek, a videós reklámokat és az online oktatást.

A marketing videók fontossága már az ezekre költött összegekben is megmutatkozik. A válaszadók 70,5 százaléka jelezte, hogy növelni fogja a jövőben az ilyen típusú kiadásait, míg 14,6 százalékuk mondta, hogy ugyanannyit költ rá mint eddig.

A felmérés továbbá megállapította azt is, hogy a felhasználók által készített és megosztott videók is hozzájárultak az ilyen típusú tartalmak elterjedéséhez. Ugyanakkor azt is hozátették, hogy ezek kevésbé hatékonyak marketing szempontból, mint a professzionális videók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!