Egy francia csillagász szétrollkodta a tudományos világot

Egy francia csillagász szétrollkodta a tudományos világot
Sokan bevették, hogy ez egy csillagról készült kép - Pedig csak egy...

Az elmúlt napokban nagyon sok helyen megjelent egy francia csillagász, Étienne Klein posztja és képe, ami egy vörös köralakú objektumot ábrázol. A tudós azt állította, hogy a fotón a Proxima Centauri látható, a Naphoz legközelebb található csillag, amely 4,2 fényévnyire található tőlünk - írja a leet.hu.

“Micsoda részletgazdagság… Egy új világ tárul fel nap mint nap” – írta a kép fölé.

Érdekes módon nagyon sokan elhitték, hogy ez valóban egy csillag képe. Később kiderült, hogy ez valójában egy szelet kolbászról készült kép, méghozzá egy CHORIZO.

Természetesen a kép sokakat megérintett, tényleg nagyon sokan elhitték, hogy a kép egy csillagot ábrázol. Később maga csillagász leplezte le egy későbbi posztban, hogy ez csak egy átverés. Étienne Klein célja egyébként ezzel az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy még akkor sem szabad elhinni mindent, ha azt egy szakértő állítja. Lám, egy félreérthető képpel is meg lehet téveszteni az embereket.

Természetesen az internet népe szépen kiakadt, sokan felháborodtak. Valószínűleg azok, akik elhitték, hogy ez egy csillag képe. Közben a trollkodás bejött másoknak is, már egy tortillával is eljátszották.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!