Egy 19 éves vállalkozó visszadobta a nagyhalakat a sós vízbe

Egy 19 éves vállalkozó visszadobta a nagyhalakat a sós vízbe
A Cápák között új évadának második adásában is több befektetési ajánlatot tettek a milliárdos üzletemberek, de egy 19 éves vállalkozó mégis visszautasította őket!

A második adás első vállalkozója egy kriptovaluta-üzletet ajánlott a Cápáknak, akik hamar elengedték az 1 millió dollárért érkező fiatalembert. Moldován András szerint egyenesen bűncselekményt fogalmazott meg pitchében: a beígért, több mint háromszoros hozam egyszerűen nem létezik!

Igazi kincs jelent meg a Cápák előtt

Turi Glória, az Oh My Pearl alapítója igazi tengeri kincseket mutatott a befektetőknek. Saját gyártású gyöngyökből álló kollekciója lenyűgözte a Cápákat, mégis úgy ítélték meg, hogy további, organikus növekedéséhez nincs szüksége pénzügyi befektetőre. Moldován András mindazonáltal felajánlotta kapcsolatait egy gyöngy-karkötőért cserébe, amit örömmel fogadott el a vállalkozó.

Három lelkes fiatal applikáción keresztül szervezne esküvőket. Több Cápának sem nyerte el a tetszését a vállalkozás előélete, túl rizikósnak ítélték a költekezésüket. Balogh Petya mindezek ellenére 25 millió forintért 12%-os üzletrésszel beszállt az üzletbe, hozzátéve, „ennek nagyon nagy a lehetősége, de nagyon nagy a kockázat is”.

Hogyan utasíts el 200 millió forintot pár perc alatt – Cápák közé ült egy 19 éves vállalkozó

Egy 19 éves fiatal vállalkozó, Pachert Balázs mindig is tudta, hogy sneakerekkel, azaz cipők kereskedésével szeretne foglalkozni. Üzletében legutóbb nem kisebb világsztár, mint Orlando Bloom vásárolt. A Cápák – érezve a busás üzleti lehetőséget és a srácban lévő óriási potenciált - azonnal ráharaptak és 200 milliós ajánlatokkal, hitelekkel és rengeteg pénzügyi konstrukcióval bombázták a fiatalembert. A Cápák között történetében először a befektetők maguk mellé is ültették Balázst, aki némi meglepődéssel konstatálta az eseményeket. A „kényeztetés” ellenére a vállalkozó eredeti üzleti koncepciójából nem volt hajlandó engedni, 200 millió forintért 10%-os üzletrészt kínált. Azonban a Cápák ajánlatai ennél magasabb üzletrésztől szóltak, így Pachert Balázs visszautasította mindegyik nagyhalat!

500 ezer dollárt kért a Cápáktól, hogy megalapítsa Magyarország első és egyetlen kripto hedge fundját Soós Dávid azt vallja, hogy aki pénz nélkül nem tud pénzt csinálni, az pénzből sem tud. A Blockwheels Capital vállalkozója egy olyan lehetőséggel állt a Cápák elé, amivel 4-5 év alatt akár háromszor annyi pénzhez juthatnak, mint amennyit befektettek.

„Nekem ez egy mágia, a tündérpor szembe hintése” – mit gondolnak a Cápák a kriptovalutákról? Soós Dávid pitche után a befektetők elmondták a véleményüket a kriptóról, ami egyikük szerint olyan, akár egy lyukas lufi. Íme a Cápák álláspontja a bitcoinról és társairól!

A „pearl mama” gyöngyök által nyújt életérzést, hogy minél több „pearl girl” legyen az országban A 24 éves Turi Glória, az Oh My Pearl megálmodója, egy év alatt építette fel hetvenezres követőbázisát, akiknek ékszereket és gyöngyökből készült ruhadarabokat kínál. A Cápáktól 8 millió forint befektetést kért 20% tulajdonrészért cserébe, amiből webáruházra és egy üzlethelyiségre költene.

Fordult a kocka: ezúttal Moldován András kapott befektetést az egyik vállalkozótól Moldován András különleges ajánlatot tett Turi Glóriának, az Oh My Pearl vállalkozójának, aki befektetés céljából egy karkötőt ajándékozott a Cápának. A videóból kiderül, hogy mit kínált ezért cserébe András.

A RAMI Wedding Dress sikersztorija: már 2022-ben elérték az egy évvel későbbre kitűzött céljaikat A Cápák között negyedik évadában mutatkozott be Adorján Ramóna és Zajkás Benedek, akik a RAMI Wedding Dress menyasszonyi ruháival nyűgözték le a Cápákat. A vállalkozásba Balogh Levente és Lakatos István is beszálltak, mutatjuk, hogy mi minden történt velük az üzleti showműsor után.

„Nyilván kamu ez az egész, és a reklámért jöttetek” – Moldován András hazaküldte volna őket, Balogh Petya mégis befektetett Tamás, Ábel és István az esküvőszervezés világát forradalmasítanák, Moldován András azonban egyáltalán nem volt elragadtatva tőlük, és éles szavakkal bírálta őket. Balogh Petya azonban mindenkit meglepett, amikor ezek után komolyabban kezdett érdeklődni a vállalkozás iránt, majd 25 millió forintot ajánlott a tulajdonosoknak 12% üzletrészért cserébe.

„A cipők cápája vagyok” – a 19 éves srác egy egymilliárdos árbevételű vállalkozást vezet Pachert Balázs egy hatalmas cipőbirodalmat szeretne felépíteni, amihez a Cápák segítségét kérte. Bár a pitch eleje döcögősen indult, a befektetők számára hamar világossá vált, hogy egy profival van dolguk, ezért Balogh Levente felállt, hogy átadja Cápa székét a fiatal srácnak.

Ilyen még nem volt: Moldován András széket adott a fiatal vállalkozónak A Cápa kiment a stúdióból, hogy szerezzen egy széket az előttük pitchelő vállalkozónak. „Tessék fiam, üljön le a Cápák között!” – mondta András, aki ezután ámulattal figyelte a srácot.

Szinte az összes Cápa versenybe szállt, hogy befektethessen, mégis hoppon maradtak Balogh Petya kivételével mindegyik befektető ajánlatot tett a 19 éves Pachert Balázsnak, aki ezután behívta a barátait, hogy átbeszélje velük, bevegyék-e bármelyik Cápát a cipős vállalkozásba. Hiába mondott mindannyiuknak nemet, Balogh Levente nem állt le, és tett még egy ajánlatot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!