Edukációs TikTok kampányt indított a SopronFest

Edukációs TikTok kampányt indított a SopronFest
Magyarország legújabb fesztiválja, a SopronFest május 11. és 19. között 75 helyszínen 300 programmal várja az érdeklődőket, a pünkösdi hosszú hétvégre pedig 60-70.000 vendéget várnak a Hűség Városába. A soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és szokatlanul pezsgő élettel telik meg. A szervezők egyedi kampányt indítottak: edukatív TikTok és Reels-videókkal mutatják be a soproniaknak és a távolabbról érkező turistáknak a város múltjának fontos és izgalmas pillanatait.

A sorozatban rövid történeteket láthatunk például arról, hogy a fesztivál fő helyszíne, a Lővérek 35 évvel ezelőtt még határsávnak számított. Itt húzódott egykor a Vasfüggöny, amelynek útvonalán a fesztivál ideje alatt Trabantokkal túrázhatnak a vendégek. A fesztivál házigazdája, Horváth András “Csofi” arról is mesél, miért nevezik Poncichter negyednek a SopronFest bornegyedét, kik voltak a poncichterek. De azt is megtudhatjuk, milyen szerepet töltött be a város életében a Tűztorony, amelynek lábánál a fesztivál ideje alatt minden nap koncertek várják a közönséget, május 16-án például itt lép fel a Kispál és a Borz.

A SopronFest házigazdája, „Csofi” egyébként Sopron ismert optikusa, akit a szervezők meggyőződése szerint nemcsak ismernek, hanem szeretnek is a helyiek. A kiválasztásnál emellett az volt a céljuk, hogy egy olyan figura képviselje a fesztivált ezeken a platformokon, aki képes hitelesen bemutatni a programok sokszínűségét. A SopronFest, ugyanis a teljesség igényével mutatja be az adott év könnyűzenei koncert kínálatát: a legaktuálisabb nevektől az élő legendákig, többek között fellép a Halott Pénz, Azahriah, Kruder & Dorfmeister és Alle Farben is. A zenei program mellett 30 művészeti tárlat, számos gasztronómia program és podcast beszélgetés, irodalom és jazz várja a vendégeket. A készülő Reels-videókban a neves művészek között Bukta Imre és Ef Zámbó István is megszólal. A Hűség Városa című csoportos kiállítás és művésztelep kapcsán arról mesélnek, mit jelent számukra a Hűség.

Facebook: https://www.facebook.com/sopronfest

Kik azok a poncichterek? Benne: Erhardt Zoltán, séf

https://vm.tiktok.com/ZGeQbMHkv/

Csillagok városa

https://vm.tiktok.com/ZGeQbt4EU/

Sopron Fő Terének bemutatása

https://vm.tiktok.com/ZGeQbp7tU/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!