Dráma a stúdióban: rosszul lett a Mestercukrász egyik játékosa! - videó

Dráma a stúdióban: rosszul lett a Mestercukrász egyik játékosa! - videó
Macaronkészítés és bolti torta feljavítása borzolta a játékosok idegeit a Mestercukrász 6. adásában.

A Mestercukrász elődöntő hetének első feladata 12 db tökéletes macaron elkészítése volt, háromféle ízvilágban.

Jelly egészen az utolsó 30 percig nem tudta eldönteni, milyen ízű legyen a harmadik krémje, és a tésztáit sem sütötte meg tökéletesen. Végül annyira megcsúszott az idővel, hogy csak az utolsó egy percben kezdett festeni. Nála zöld-márványos macaron készült mangós-mentás krémmel, narancssárga színű mogyorós-meggyes töltelékkel és egy világos narancssárga, sárgabarackos krémmel, amire a kutyusát próbálta meg rárajzolni.

Szabi macaronjai hamburgert ábrázolnak, amibe készített egy barna, ír-krémlikőrös tölteléket, fondantból gyártott salátaleveleket, paradicsomszeletet és sajtot is, a tetejére pedig szezámmagot szórt. A második fajta egy pasztell zöldre festett verzió tökmagos málnakrémmel, a harmadik pedig rózsaszín, epres mascarponekrémmel töltve.

Győző a formákkal játszott. A 12 darab macaronja közt van répa alakú narancssárga macaron, amit mascarponés-narancsgéles töltelékkel töltött meg, készült egy piros színű szív alakú rozmaringos áfonyakrémmel és egy harmadik, sötétzöld színű is málna-menta ízű töltelékkel.

Kata rutinosan állt neki a sütésnek, hiszen már korábban is csinált macaronokat, de végül hibázott azzal, hogy különböző méretű tésztákat akart egyszerre megsütni, és újra kellett kezdenie a formázást. A pisztáciakrémje nagyon folyósra sikerült, a csokiganache-os verzió pedig túlfagyott a sokkolóban. Készített egy világoskék verziót csokiganache-zsal és eperbetéttel, egy zöld színűt fehércsokis pisztáciakrémmel és egy rózsaszínt fehércsokis-epres töltelékkel.

Gerinek két krémjét is újra kellett kezdenie, ezért aztán nagyon megcsúszott a munkával, és a díszítésre már alig maradt ideje. A színes macaronokba tejszínes-kávés, vaníliás-mákos, és pisztáciás-málnavelős krémet töltött.

Rolinak is a krémjeivel gyűlt meg a baja. Először újra kellett csinálnia az angolkrém alapot, ami másodjára túl ikrás lett, és a savassága sem volt jó. Próbálta feljavítani, de nagyon ideges volt amiatt, hogy nem tudja tökéletesen teljesíteni a feladatot, így aztán feszülten vitte ki a zsűri elé a macaronokat. A barna színűbe mogyorókrémes-tökmagos töltelék került, a pirosakba meggykrémes, a zöldekbe pedig sárgabarackos, és pluszban szívecskékkel is kedveskedett Claudiának. A fiú annyira izgult az eredményhirdetés alatt, hogy rosszul lett és néhány percre el is hagyta a Mestercukrász konyháját.

Gábor annyira megcsúszott azzal, hogy elrontotta az első adag tésztáját, és újra kellett sütnie a macaronjait, hogy a második adag végül el sem készült, így kénytelen volt az első verzióból megmenteni párat. Emiatt viszont csak két nagyobb és két kisebb macaront tudott kifesteni és feltalálni, amit málnás-epres-fehércsokis és mogyorós krémmel töltött meg. Teljesítménye a zsűrit sem győzte meg és az eredményhirdetés végén Gábor veszélyzónába került.

A második feladat meglepte a játékosokat: bolti, kész tortát új krémekkel és kreatív dekorációkkal kétemeletes változatban a zsűri elé tálalni.

Peti csak az emeletes torta építése közben vette észre, hogy a két emelet ugyanakkora átmérőjű, így kénytelen volt utólag kivágni egy kisebb formát, amit végül jobb híján a macaronokkal burkolt körbe. Az alsó szintet epres-bazsalikomos fehércsoki krémmel, a felsőt pedig gesztenyés-lime-os krémmel burkolta. A háromféle kötelező dekorációhoz macaront, cukorvirágot és színezett tüilt készített.

Rebi egy citromos- vaníliás- fehércsokis vajkrémet készített a bolti torták elfedéséhez, és ő is négy díszítőelemmel készült; izomaltot, meringue-et, tüilt és étcsokibonbonokat rakott fel az emeletes tortájára.

Kriszti vaníliás és fehércsokoládés vajkrémet csinált a burkoláshoz, díszítésnek pedig fondant "palástot", izomaltot, és mogyorós piros karamellt készített.

Roxinak fel kellett javítania a vajkrémjét, és a karamelldíszekkel is meggyűlt a baja, mivel lukacsos szilikonlapra csurgatta rá megdermedni. A két emelethez burkolatnak betonszürkére színezett kurkumás vajkrémet, illetve egy csokiganache-t készített, a háromféle díszítés pedig színezett rizspapír, izomalt és karamelldekor lett.

Zsombinál a tojásfehérje nem akart felverődni, így kétszer kellett nekilátnia a krém alapjának, majd elvágta az ujját is, amivel ismét értékes perceket veszített, és végül az utolsó pillanatokban tette fel a kész izomalt díszt a tortára. Burkolatnak fehércsokis vajkrémet csinált, amiből egy adagot kékre festett, és az alsó réteget ezzel kente körbe, a díszítés pedig fehér tüil, kékre színezett izomalt és egy fondantrózsa lett.

Barbara nagyon megijedt attól, hogy hogyan fog tudni átalakítani két bolti tortát egy szépen dekorált emeletes tortává. Málnás vajkrémmel vonta be az alsó szintet, maracujás sárgabarackossal pedig a felsőt. Díszítésképpen pedig cukorcsipkét, fondantrózsát, izomaltot és meringue-et csinált.

Máté túlverte a tejszínt, a grillázsát elégette, majd végül a csokit sem tudta megfelelően temperálni, ráadásul a séf által javasolt csokifészekhez is túldermesztette a temperált csokit, úgyhogy végül csak néhány szálat tett fel a tortára. A torta felső szintjét étcsokoládés krémmel vonta be, az alsót pedig egy vaníliás-narancsos krémmel. Dekorációnak a csokifészek mellé izomaltdíszeket és rizspapír-ropogóst készített.

Az eredményhirdetés után Máté veszélyzónába került Gábor mellé, kettőjük közül a zsűri végül Mátét küldte haza.

Adásrészletek: Liptai Claudiát felbosszantotta Gábor: Dühös vagyok rád! Gábornak a macaronok készítésekor ismét meggyűlt a baja az idővel, így mindössze néhány desszert került csak a tányérjára. A műsorvezető ettől annyira dühbe gurult, hogy még egy lehetséges pofont is fontolóra vett.

Liptai Claudia legszívesebben végignyalogatta volna Szabi finomságát A műsorvezető nem győzte dicsérni Szabi macaronjait, amik szerinte tökéletesen megállták volna a helyüket egy lánybúcsún is.

"Kimehetnék? Rosszul vagyok!” – Roli nem bírta tovább és kiszaladt a stúdióból Roli egyik percről a másikra lett rosszul, miután felhergelte magát a kóstoláson, és azt érezte, hogy kicsúszik alóla a talaj. A drámai pillanatok után Liptai Claudia sietett a versenyző segítségére.

Újabb sérülés: ömlött a vér Zsombi kezéből A srác arra lett figyelmes sütés közben, hogy véletlenül ismét felsértette a kezét, ezúttal azonban orvosi ellátásra szorult.

Fogadtak a séfek: egyikük hamarosan lemoshatja zsűritársa autóját Míg Juhos Joci kételkedett benne, hogy Peti macaronjai elkészülnek a tálalásig, Enzsöl Balázs hitt a versenyzőben, ezért fogadást kötöttek: amelyikük nyer, lemossa a másik autóját. Íme a végeredmény!

Előzetesek: Vicces grimaszok és savanyú desszertek a Mestercukrász következő adásában (06.28.) Szabi citromos desszertjének egyik eleme a csapban végzi, a séfek ráadásul nem győzik kiköpni a megkóstolt darabokat. Mestercukrász minden hétköznap 20 órakor az RTL Klubon.

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja pikáns meglepetéssel készül Enzsöl Balázsnak (06.28.) Jilly Kriszti még a telefonszámánál is extrább különlegességgel készül az egyik zsűritagnak, a versenyzők elrontott desszertjei pedig sorra a kukában végzik a Mestercukrász következő adásában. Mestercukrász minden hétköznap 20 órakor az RTL Klubon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mestercukrász