Döntött a Netflix, megoszthatjuk-e másokkal a jelszavunkat

Döntött a Netflix, megoszthatjuk-e másokkal a jelszavunkat
A Netflix néhány piacon és néhány felhasználónál megakadályozta, hogy a fiókokhoz olyanok is hozzáférjenek, akik nem fizetnek elő a szolgáltatásra. A jelenség ugyanakkor csak teszt jellegű, és egyelőre nem várható az általános bevezetése – közölte a szolgáltató vezérigazgatója.

Csupán teszt jelleggel vezette be a fiókok megosztásának korlátozását néhány piacon a Netflix, de a jelenség egyelőre nem válik általánossá – mondta a BGR szerint egy befektetői tanácskozáson a szolgáltatás első embere, Reed Hastings.

A Netflixhez tartozó fiók megosztásának lényege, hogy azzal azok a felhasználók is hozzá tudnak férni a platform tartalmaihoz, akik nem rendelkeznek előfizetéssel. A cég ezt azonban nem nézi jó szemmel, amit egy márciusban kezdődött teszt is igazolt: néhány piacon arra figyelmeztették a felhasználókat, hogy ne osszák meg jelszavukat mással, mert erre a szerződésben foglaltak szerint sincs lehetőségük.

Azok, akik mégis megosztották a profiljukat például a rokonukkal, a szolgáltató nem engedélyezte a belépést: a másik oldalon egy hibaüzenet jelent meg a képernyőn, azt üzenve, hogy a készülék tulajdonosa legyen szíves regisztrálni, amiért egyébként egy hónap ingyenes időszak is jár.

A vezérigazgató mostani nyilatkozata alapján azonban nem várhatók további büntetések: Hastings ugyanis úgy fogalmazott, hogy a cég nem vezet be olyan mechanizmust, amit a közönség nem érez hatásosnak, értelmesnek. Széles körű korlátozásokra egyelőre tehát nem kell számítani.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, jelszó