Döntött Zuckerberg: már a héten érkezik a fizetős Facebook

Döntött Zuckerberg: már a héten érkezik a fizetős Facebook
A fizetős Meta Verified kék jelvényt és számos egyéb előnyt biztosít, többek között nagyobb láthatóságot, a személyazonosság védelmét és elsőbbségi ügyfélszolgálatot.

A Meta a fizetős, ellenőrzött profilok bevezetését teszteli az Instagramon és a Facebookon. A verifikált profilokért havi 11,99 dollárt (4300 forintot) kell fizetni az interneten és havi 14,99 dollárt (5400 forintot) mobilon. Az Instagramon Mark Zuckerberg vezérigazgató bejelentette, hogy a „Meta Verified” fiók a felhasználók számára ellenőrzött jelvényt, nagyobb láthatóságot biztosít a platformokon, kiemelt ügyfélszolgálatot és egyebeket. A funkciót ezen a héten Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be, és „hamarosan” további országokba is megérkezik − írta meg a The Verge.

"Ezen a héten kezdjük bevezetni a Meta Verifiedot − egy olyan előfizetéses szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy hivatalos igazolvánnyal hitelesítsd a fiókodat, kék jelvényt kapj, és extra védelmet a magukat neked kiadni akaró fiókokkal szemben, valamint közvetlen hozzáférést az ügyfélszolgálathoz. Ez az új funkció a hitelesség és a biztonság növeléséről szól szolgáltatásainkban" – írta Zuckerberg.

A Meta Verified-regisztrációhoz a felhasználónak meg kell felelnie a minimális aktivitási követelményeknek, legalább 18 évesnek kell lennie, és be kell nyújtania egy olyan hatósági igazolványt, amely megegyezik a Facebookon vagy Instagramon szereplő nevével és fényképével. Az új ajánlat hasonló Elon Musk havi 8 dolláros Twitter Blue változatához, de a Meta megjegyezte, hogy nem fog változtatni azokon a fiókokon, amelyeket a vállalat korábbi követelményei alapján hitelesítettek.

A hónap elején bukkantak fel a pletykák

Emellett a szolgáltatásra feliratkozó felhasználók exkluzív matricákat kapnak a Történetek és a Reel-videók számára, és havonta száz ingyenes csillagot is kapnak, vagyis azt a digitális valutát, amellyel a Facebookon az alkotóknak lehet borravalót adni. A Meta megjegyzi, hogy a vállalkozások egyelőre nem igényelhetnek Meta Verified-jelvényt, és nem lehet megváltoztatni a profilnevet, felhasználónevet, születésnapot vagy profilképet anélkül, hogy ne kellene újra végigmenni az ellenőrzési folyamaton.

A cikk teljes tartalma az Index oldalán érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!