Deep fake: elkészíthető a te hasonmásod is

Deep fake: elkészíthető a te hasonmásod is
Gyakorlatilag 14 óra valós kép és hang felvétel alapján bárkinek elő lehet állítani a digitális hasonmását, ez az úgynevezett deep fake!

Hogy is tartja a régi mondás? Hiszem, ha látom? Megmutatom ebben a videóban, hogy ez miért nem állja meg napjainkban a helyét. Gyakorlatilag 14 óra valós kép és hang felvétel alapján bárkinek elő lehet állítani a digitális hasonmását, ez az úgynevezett deep fake! Tehát összességében elhitetjük a nézővel, hogy akit lát/hall, az egy valós személy, miközben nem az. Persze profi géppel és programmal, no meg sok időt beletéve, bárkit létrehozhatunk. Persze megvannak az előnyös oldalai is. Pl: egy profibb, magasabb szintre emelt digitális oktatás is elképzelhető, pl: történelem óra másképp. Nagy Sándor maga mondja el a történeteit, vagy Churcill elevenedik meg előttünk és mesél a háborús időkről. Innen egy lépés, hogy holografikusan kivetítjük a karaktert, aki így mesél és oktat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Szekrényi Péter Pedro

Szekrényi Péter Pedro vagyok, mérnök informatikus és a Digitális Transzformációval olyan aspektusból foglalkozom, hogy milyen lehetőségeket hoz számunkra. Mind az emberi, mind az informatikai oldalát …