Csapatjátékokkal és feszültségekkel indult a Mestercukrász középdöntője

Csapatjátékokkal és feszültségekkel indult a Mestercukrász középdöntője
A Mestercukrász harmadik hetében a játékosoknak már vezetőként is bizonyítaniuk kell. Ezzel a műsor történetének eddigi legkeményebb időszaka indul el.

A zöldeknél a sütés kezdetétől egyre csak nőtt a feszültség Kata és Jelly között, mert Jelly gyakorlatilag semmiben nem követte a főcukrász utasításait, ami miatt Kata annyira kiborult, hogy a vége felé el is sírta magát. Jelly Kata minden döntését felülbírálta, emiatt el is rontotta az égetett tésztát, amit újra kellett kezdeniük. A triplacsokis mousse alapkrémje is csomós volt, amit szintén újra csináltattak velük a séfek. A nagy vita miatt nem is került fel mind a 18 desszert a tányérokra, és a dekorációval sem végeztek.

A kékeknél Roli lett volna a főnök, de annyira megijedt a feladattól, hogy a lányok látva a határozatlanságát, átvették az irányítást. Próbáltak mindenben a keze alá dolgozni és kijavítani a felmerülő hibákat, hogy megszerezhessék a pontot.

Az eclair fánk tésztájában a séfek tojáshéjat találtak, ezért azt újra el kellett készíteniük, ráadásul sütés közben is szétnyílt, így csak harmadjára lett tökéletes. A triplacsokis mousse-tojásaikat is alig tudták kiszedni a formából, de végül mindennel végeztek időben, és a dekorációt is el tudták készíteni a háromféle desszertre.

A második fordulóban a kék csapatot Roxi irányította, aki úgy döntött, az első feladat tanulságai után Rolira csak konyhai kisegítő feladatokat oszt. A kötelező kétféle csoki helyett ők hármat használtak fel, ráadásul a ruby csokit újra is kellett temperálniuk. Bár 15 percre megkapták a zöld csapat főcukrászát segítségnek, Szabi valójában csak hátráltatta őket, ennek ellenére időben kitálaltak mindent.

Fehércsokis-sáfrányos étcsokibonbont, málnás-rózsás rubycsoki-bonbont, mangós-kardamomos étcsoki-bonbont és kávés-rozmaringos fehércsokibonbont készítettek.

A zöldeknél az első feladat parázs vitája után Szabi próbált nagyon ügyelni arra, hogy a két lány között ne legyen feszültség. 15 percet veszítettek azzal, hogy a főcukrásznak át kellett mennie a másik csapathoz, emiatt aztán a fehércsokijuk temperálása nem is lett tökéletes, és az utolsó pillanatokig próbálták kivarázsolni őket a formából. Óriási hajrával végül sikerült feldobálniuk a mentás-tejszínes és gyömbéres-maracujás étcsoki-bonbonokat, és párat a rumos-diós eszterházys fehércsoki bonbonokból is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!