Covid: segítség a munka nélkül maradt kreatív szakembereknek!

Covid: segítség a munka nélkül maradt kreatív szakembereknek!
Ingyenes online platformon mutathatják be a munkáikat azok a kreatív szakemberek és producerek, akik a koronavírus-járvány miatt veszíttették el az állásukat, vagy nem kapnak megfelelő mennyiségű megbízást.

Az EyeEm stockfotó és -videó oldal és a nemzetközi Geometry együttműködésében létrejött felület a márkák és az ügynökségek számára egyaránt nyitott, így hatékonyan hozhatja össze a szabad kapacitással rendelkező szakembereket a potenciális megbízókkal.

Az #UpForCollab felületre a kreatív szakemberek díjmentesen regisztrálhatnak és tölthetik fel az önéletrajzukat, a portfóliójukat, valamint az elérhetőségeiket. A napokban indult oldalra (ahogyan az EyeEm-re eddig is) kép-és videoanyagok is feltölthetők: ezekért a platform stock szolgáltatásait használók letöltései után licencdíjat kapnak a fotósok és a filmesek.

Till Hohmann, az ötletgazda, a Geometry EMEA régióért felelős kreatívigazgatója elmondta: „A világjárvány nagyon komoly próbatétel a kreatíviparnak. A szakma megbízói és ügynökségei egyaránt folyamatosan keresik az új, megváltozott világhoz és fogyasztáshoz alkalmazkodó megoldásokat, illetve dolgoznak azon, hogy a korábbival azonos, magas színvonalon juttassák el üzeneteiket az emberekhez. Az EyeEm crowdsourcing modelljének hála az #UpForCollab az iparág egészének segítséget jelenthet.”

Simon Cox, az EyeEm vezérigazgatója hozzátette: „Senki sem volt felkészülve arra, ami ebben az évben történt. A kreatív szakma pedig a kifejezetten komoly károkat elszenvedő iparágak között van, még akkor is, ha az ügyfelek jobbára már alkalmazkodtak az új helyzethez. Örömmel dolgoztunk a Geometryvel, hiszen az #UpForCollab olyan megoldás, ami nagyon jól kihasználja az oldalunk mögötti technológiát és amivel mi is támogathatjuk a közösséget: összehozzuk a márkákat a legjobb szakemberekkel.”

Az #UpForCollab hashtagnek köszönhetően az oldalon célzottan is lehet keresni a stock tartalmak között, így a fotó- és videó letöltésekkel is támogathatók azok a kreatívok, akiknek erre a legnagyobb szüksége van.

Az #UpForCollab platform elérhetősége: http://www.eyeem.com/upforcollab/for-creatives

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!