Bolygókat rajzolt az egyetemista – a NASA-nak bevásárolt belőlük

Bolygókat rajzolt az egyetemista – a NASA-nak bevásárolt belőlük
Nem mondható szokványosnak, hogy az Egyesült Államok űrkutatási szervezete felfigyel egy egyetemista rajzaira, sőt vásárol is belőlük.

Jarrod Chua, a Szingapúri Technológiai Intézet digitális kommunikációs és integrált média szakának elsőéves hallgatója mindig is odavolt a világűrért, így nm meglepő, hogy amikor 2020-ban kénytelen volt ő is otthon maradni a koronavírus-járvány miatt, űr témájú rajzokat kezdett készíteni. Műveit feltette az Instagramra, a Spaceytales fiókba. Alig egy hónap alatt ezer követője lett, jelenleg pedig már több mint 17 ezren kíváncsiak rá - írja a hvg.hu.

Chua rajzaira a NASA-nál is felfigyeltek, és a The Star szerint még 2020 júliusában meg is keresték. Először csak arra kértek engedélyt, hogy használhassák azt a rajzát, ami az óriási James Webb űrteleszkópról készült, arról a 9 milliárd dolláros műszerről, amelyet arra terveztek, hogy minél messzebb lásson el a világűrben.

Nem sokkal később viszont már arra kérték, hogy bizonyos szempontok szerint módosítsa az egyik illusztrációját, hogy felhasználhassák azt a NASA weboldalán a látogatók tájékoztatására. Ezért már 1000 dollár ütötte az egyetemista markát. Érthető az érdeklődés a fiú illusztrációi iránt, ugyanis kedves rajzos formában, érthető módon magyarázza el a NASA technológiáinak működését.

Elmondása szerint akkor született az ilyesfajta illusztrációk ötlete, amikor más, űrrel kapcsolatos Instagram-fiókokat böngészett, és úgy találta, hogy ezek meglehetősen sok szöveget tartalmaznak. „Azt gondoltam, hogy (tartalmat) képes vagyok rajzokra lefordítani az ilyesfajta tartalmakat, hogy az emberek jobban érdeklődjenek iránta" – magyarázta. Körülbelül száz olyan rajzot készített, amelyek bolygókat ábrázolnak, és egyszerűen adnak át tényeket és elméleteket. Egy-egy illusztráció elkészítése három-négy órát vesz igénybe egy az Adobe Illustrator segítségével.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram, NASA