Betiltotta a TikTokot az Európai Bizottság

Betiltotta a TikTokot az Európai Bizottság
Az Európai Bizottság az intézmény informatikai biztonságának javítása érdekében megtiltja munkatársai számára a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt − tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az intézkedés célja az Európai Bizottság birtokában lévő adatok és információk védelme, valamint az, hogy megóvják az intézményt a kiberbiztonsági fenyegetésektől és az olyan tevékenységektől, amelyek a testület elleni kibertámadásokhoz vezethetnek − közölte az MTI.

Az alkalmazás használatának felfüggesztése olyan belső vállalati döntés, amely szigorúan a mobilszolgáltatásra használt eszközök használatára korlátozódik.

Ennek értelmében az Európai Bizottság munkatársai a továbbiakban nem használhatják a kínai tulajdonú videómegosztó alkalmazást egyetlen olyan eszközökön sem − beleértve a mobiltelefonokat is −, amelyekre hivatalos alkalmazások vannak telepítve. Az alkalmazottaknak a lehető leghamarabb − a jelenlegi információk szerint legkésőbb március 15-ig − el kell távolítaniuk az alkalmazást az eszközökről.

Az egyéb közösségimédia-platformok biztonsági fejleményeit is folyamatosan felülvizsgálják − tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos újságíróknak nyilatkozva megerősítette, a döntést „kiberbiztonsági kockázatok alapozták meg”. Az Európai Bizottság mandátumának kezdete óta nagy hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra az intézmény, a kollégák és mindenki védelme érdekében − tette hozzá.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!