Betilthatják a TikTokot az EU-ban

Betilthatják a TikTokot az EU-ban
Betilthatják az Európai Unióban az egyik legnépszerűbb videómegosztót, a TikTokot, amennyiben a platform nem fordít kellő figyelmet egyes tartalmak cenzúrázására – figyelmeztetett egy uniós tisztviselő.

Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa azzal fenyegetőzött, hogy kitiltják a világ egyik legnépszerűbb videómegosztójának számító TikTokot az Európai Unió országaiból, amennyiben nem képes cenzúrázni a problémásnak vélt tartalmakat - írja az index.hu.

Nem fogunk habozni, a szankciók teljes skáláját alkalmazzuk polgáraink védelmére, ha az ellenőrzések alatt azt tapasztaljuk, hogy nem felelnek meg maradéktalanul az irányelveknek

– figyelmeztetett az uniós tisztviselő, aki korábban már hasonló sorssal fenyegette a Twittert, ha a platform új vezérigazgatója, Elon Musk nem tartja be a cenzúrára vonatkozó uniós előírásokat.

A Reuters jelentése szerint Breton egy videóhívásban fenyegette meg a TikTok vezérigazgatóját, Shou Zi Chew-t, figyelmeztetve, hogy a kínai közösségimédia-platformnak be kell tartania az EU új digitális szolgáltatási törvényében foglalt összes szabályt, ellenkező esetben következményei lesznek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: TikTok, EU