Beperlik Elon Muskot a Twitter befektetői

Beperlik Elon Muskot a Twitter befektetői
A Twitter befektetői beperelték Elon Muskot hírhedt 44 milliárd dolláros ajánlata kapcsán.

A vállalkozó korábban bejelentette, hogy megvásárolná a vállalatot, és bár a cégnél rábólintottak az üzletre, Musk május közepén mégis felfüggesztette ajánlatát - írja a 24.hu.

A kereset alapján a milliárdos nem hozta nyilvánosságra, hogy március 14-én felvásárolta a vállalat 5 százalékát. A befektetők szerint azzal, hogy elhallgatta az üzletet, megpróbált 156 millió dollárt megspórolni a későbbi ajánlatnál.

Musk ezt követően is hozzájutott részvényekhez, mielőtt április elején bejelentette, hogy 9,2 százalékos részesedése van a cégben.

A befektetők azt is kiemelik, hogy a milliárdos erős Twitter-jelenlétét, több mint 95 millió követőjét kihasználva terjesztett félrevezető információkat. A William Heresniak virginiai lakos vezette csoport szerint a vállalkozó manipulálta a piacot, és mesterségesen alacsonyan tartotta a Twitter-részvények értékét. Frank Bottini, a befektetők egyik jogásza hozzátette, Musk továbbra is támadja a Twittert, hogy újratárgyalhassa a vételárat.

A befektetők úgy gondolják, a Twitternek kötelessége kivizsgálni Musk magatartását. Anyagi kártérítést ugyanakkor nem követelnek a cégtől.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Twitter, Elon Musk