Bemászott Elon Musk több emelet magas rakétájához, és videózott is egy őrült youtuber

Bemászott Elon Musk több emelet magas rakétájához, és videózott is egy őrült youtuber
Üzemi területre csak megfelelő engedély és felszerelés birtokában lehet belépni, ez alól pedig a SpaceX texasi létesítménye sem kivétel. Egy videós azonban tett a szabályokra.

Képek jelentek meg az interneten arról a videósról, aki a múlt hónapban bejutott a SpaceX texasi rakétatelepére, eközben pedig videót is forgatott – számolt be róla a The Verge. A felvétel a később a YouTube-on is megjelent: a Loco VlogS nevű csatornán tették közzé, amit egy Caesar nevű felhasználó üzemeltet.

A SpaceX által fenntartott terület Rio Grande-tól északra fekszik. A telepet nem védik sem falak, sem kerítés, illetve fejlesztett biztonsági eszközök sincsenek, amik visszatartanák a kíváncsiskodókat. A rakétakampusz felkeresésére ettől függetlenül illegális, és rendkívül veszélyes.

A The Verge szerint a látogatás során a vlogger a 16 emelet magas rakétát, az SN11-et is megközelítette, majd arccal a kamerába nézve beszélni kezdett róla. A felvétel később eltűnt a YouTube-ról. Caesar ezután egy másik videót tett közzé, melyben elnézést kért a felelőtlen viselkedéséért. “Igen, ez helytelen volt, és igen, tudom, hogy illegális” – mondta.

A felvételről a kilövéseket felügyelő Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) is értesült, amely már tájékoztatta a SpaceX-et a történtekről. Arról ugyanakkor nincsenek hírek, hogy eljárást indítanak-e a videóssal szemben. Elon Musk vállalatát erről is megkérdezték, de a cég nem reagált.

A NASA hasonló telepét egyébként a létező legfejlettebb és legszigorúbb technológiák védik.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!