Bárkit ki lehet tiltani Instagramról

Bárkit ki lehet tiltani Instagramról
A kamukövetők és lájkok kereskedelme után egy újabb pénzkereseti módszert találtak maguknak a lájkfarmok, és nem is olyan sok pénzért, 60 dollárért ígérik, hogy letiltatnak bárkit az Instagramról.

Olyan is előfordul, hogy tiltással zsarolnak meg felhasználókat, azaz ha nem fizet, akkor elérik, hogy az algoritmusok töröljék a fiókját - írja a Vice nyomán a Marketingmorzsák.

Amennyire hihetetlennek és túl egyszerűnek hangzik, annyira működik az a dolog, hogy először is készítenek egy fiókot, ellopják valaki fotóit, leírásait, majd jelentik az igazi felhasználót, mint csalót, aki visszaél az adatokkal. Ha letiltani szándékozott felhasználó sima egyszerű felhasználó, azaz nem egy márka vagy egy hivatalos profil, akkor ez a taktika általában be is jön. Ha mégsem, akkor különféle fiókokból jelentik a felhasználót, azt állítva, hogy például öngyilkosságra buzdít az oldalán.

Úgy tudni, már több cég is foglalkozik a tiltásokkal, ami nem kis meló, viszont jól fizet, főleg ha sikerül meggyőzni az áldozatot, hogy a visszaállításért fizessen nagyobb összeget.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!