Barbi páncél? Mit fogunk még nyomtatni?

Barbi páncél? Mit fogunk még nyomtatni?
Indítottak már médiahack projektet a Kickstarteren. A műfaj egyik mulatságos példánya a legújabb kampányok egyike, amely Barbi páncélt nyomtatna.

A 3D nyomtatás egyre népszerűbb. Persze néha ijesztő hírek jönnek a technológia lehetőségeiről. Időről időre megijedünk a nyomtatható pisztolyok hallatán. Aztán kicsit lazítunk a csokoládéból nyomtatható személyes ajándék láttán. A pincepörkölt és a pacal szerencsére még nem előállítható a technológia segítségével.

A nyomtatható ruházat már azonban más kérdés, mivel ezen tényleg sokan kisérleteznek. A Kickstarteren elindított projekt viszont inkább mosolyt fakaszthat a 3D technológia rajongói arcára, s már a bemutatkozó videó is eléggé jelzi, hogy ezt igazán a projekt elindítói sem gondolták komolyan.

A kampány részleteibe tekintve egy olyan nemlétező igényre találunk megoldás, ami gyanítom eddig senkinek sem jelentett hatalmas problémát. Egy általam végzett rögtönzött felmérésben a megkérdezettek 100 százaléka válaszolta, hogy sosem szeretett volna Barbi babájára középkori páncélt nyomtatni 3D nyomtató segítségvel. A megkérdezett Barbi tulajdonosok többsége egyáltalán nem tudta mi az a 3D nyomtató, ami nem is csoda átlag életkorukat tekintve.

Az ember persze felkapja a fejét egy ekkora botorságra, s csak később eszmél rá, hogy valamely 3D nyomtatógyártó, illetve jelenesetben egy 3D printing community médiahackjének esett áldozatul. A Kickstarter meg tulajdonképpen örül, mert jön a hírrel a médianyilvánosság, hiszen láthatóan még itt Budapesten is egy ilyen híren röhög a fél internet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!