Azért ölhette meg a barátja az influencert, mert ″véget akart vetni a szenvedésének″

Azért ölhette meg a barátja az influencert, mert ″véget akart vetni a szenvedésének″
Újabb részletek derültek ki az egy éve meggyilkolt influencer ügyével kapcsolatban.

Ahogy arról mi is írtunk, tavaly nagy port kavart, hogy eltűnt egy mindössze 22 éves közösségi média véleményvezér, Gabby Petito. A lány holttestére végül szeptemberben találtak rá egy nemzeti parkban - írja a noiz.hu.

Gabby a középiskolai szerelmével, Brian Laundrie-val utazgatott Amerikában egy átalakított furgonnal az eltűnése előtt.

Brian nyár végén hazatért pár napra és azt állította, hogy Gabby úgy döntött, hogy nem megy vele. Ez a forgatókönyv elég valószínűtlennek tűnt és amikor a lány aggódó rokonai értesítették a rendőrséget az eltűnéséről, a fiatal férfinek is nyomaveszett.

Nem sokkal később megtalálták Gabby holttestét és megállapították, hogy megfojtották. Brian - aki akkor már első számú gyanúsított volt - ismeretlen helyre távozott és a hatóságok sem tudtak a nyomára bukkanni.

A férfi testét egy hónappal később fedezték fel egy mocsaras-erdős területen, nem messze az otthonától: azt valószínűsítették, hogy öngyilkos lett. Később a boncolás megállapította, hogy fejbe lőtte magát.

Brian teste mellett egy búcsúlevelet is találtak, amiben leírja, hogy mi történt. A férfi beszámolója szerint a lány egyedül indult el túrázni és eközben balesetet szenvedett: amire rátalált, már órák óta feküdt magatehetetlenül a patakmederben.

"Vittem őt, ameddig csak tudtam, a patak mentén az autó felé, kimerülten botladozva a sokktól, amikor a térdeim megroggyantak, és tudtam, hogy nem tudom biztonságosan cipelni" - írta a férfi a búcsúlevélben.

Brian ezután tüzet gyújtott és megpróbálta melegen tartani a barátnőjét, aki állítása szerint fejsérülést szenvedett azt kérte tőle, hogy "vessen véget a fájdalmainak".

A férfi a levélben azt írta, hogy a sokktól és a fáradtságtól nem tudott észszerűen gondolkodni és azt hitte, hogy a legjobb az lesz, ha tényleg végez a lánnyal, de utólag rájött, hogy nem ez volt a helyes döntés. Állítólag ekkor döntötte el azt is, hogy megöli saját magát.

"Rohantam haza, hogy a családommal töltsem a hátralévő időt. Nem a büntetéstől való félelem miatt vetek véget az életemnek, hanem inkább azért, mert nem bírok még egy napot nélküle (Gabby nélkül - szerk.) élni. Elvesztettem az egész közös jövőnket" - írta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: influencer