Az új Cápa rögtön az első adásban harapott

Az új Cápa rögtön az első adásban harapott
Ráadásul egy ″rutinos″ Cápával, Balogh Péterrel közösen szállt be egy vállalkozásba.

Az üzleti showműsor új évadának első vállalkozói egy apa-fia páros, az idősebb és ifjabb Kovács György egy drón-fejlesztési csomagért (Huro drón) rögtön 500 millió forintot kértek a Cápáktól, 8% üzletrészért cserébe. Nem tudták meggyőzni a milliárdos üzletembereket, hogy érdemes a cégükbe fektetni, ahogy egy egyedi fürdőruha-gyártó sem. Viola Judit 100 millió forintot kért vállalkozása megmentésére (Seachili), cserébe a cége 10%-át ajánlotta fel, de a Cápák nem kapkodtak utána.

Irimiás Gergő lángossütödéje (Gerike lángos sütödéje – Töltött lángos) bővítéséhez 5 millió forintos befektetési lehetőséggel érkezett a Cápák elé, amiért 10%-os tulajdonrészt ajánlott fel, nem a meglévő, hanem leendő új üzlete tulajdonából. Szimpatikus hozzáállásával és finom töltött lángosával sikerült a Cápák rokonszenvét elnyernie, pénzüket azonban nem. A befektetők nem látták a helyüket a kisvállalkozásban, így nem szálltak be a street food üzletbe.

A negyedik pitch-et egy fiatal vállalkozó, Kállai Jankó tartotta. A karanténhelyzet ihlette emléktárgy-vállalkozása azonnal felkeltette a Cápák érdeklődését (Forever Hands). Balogh Péter ki is próbálta a kéz-lenyomatot készítő gyors-szettet. A Kishal eredetileg 10 millió forintért 10%-ot ajánlott fel, ezt Lakatos István és Balogh Péter is kevesellte, első ajánlatuk 10 millió forintért cserébe 20% tulajdonrész volt. Az ambíciózus Kishal rögtön ellenajánlatot tett és ezzel két Cápát is megszerzett egyszerre! Balogh Péter és Lakatos István végül 5-5 millió forint értékben fektettek be a vállalkozásba, fejenként 8,75% tulajdonhányadért cserébe.

Az első adás K&H az innovációért különdíj jelöltje és a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjának nyertese Kállai Jankó.

Fotó: RTL Magyarország

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!