Az élőzéssel is lehet pénzt keresni Instagramon

Az élőzéssel is lehet pénzt keresni Instagramon
Egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető mától az a funkció, amellyel a nézők pénzzel támogathatják a kedvenc tartalomelőálltójuk élőzéseit. A Jelvények funkciót már hosszú ideje tesztelik, most azonban élőben is ki lehet próbálni, a remények szerint hamarosan az egész világon.

A funkció lényege, hogy a nézők különböző jelvényeket vásárolhatnak, ez pedig valójában anyagi támogatást jelent az élőzések készítőinek. A jelvények három különböző árkategóriában elérhetőek, áruk 0,99, 1,99 vagy 4,99 dollár, és egy, kettő vagy három szívként jelennek meg a hozzászóló neve mellett az élő közvetítés alatt. A jelvénytulajdonosok által feltett kérdések vagy megjegyzések jobban láthatóak lesznek az alkotók számára, és Instagram-nevük akár 90 napig is megjelenik az alkotó számára látható listán. Vagyis tulajdonképpen pénzért felhívhatja valaki magára a kedvence figyelmét, és 2023-ig ebből az összegből az Instagram sem vesz le jutalékot.

Egyelőre nem minden felhasználó számára elérhető az újítás, ugyanis a jogosult alkotóknak az országban kell lakniuk, 18 éven felülieknek, alkotói vagy üzleti fiókkal kell rendelkezniük a platformon, és legalább 10 000 követővel kell rendelkezniük. Ezenkívül meg kell felelniük az Instagram különféle irányelveinek is. Ha ezek megvannak, akkor a professzionális irányítópult menüben állíthatja be a bevételszerzési lehetőséget.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram, élőzés