Az előfizetők negyede fontolgatja a Netflix elhagyását

Az előfizetők negyede fontolgatja a Netflix elhagyását
Egy friss felmérés azt mutatja, hogy minden negyedik Netflix-előfizető tervezi idén a szolgáltatás felmondását az Egyesült Államokban.

Az idei év első két negyedévében már 1,2 millió előfizetőt veszített a Netflix, aminek ellensúlyozására több intézkedést is bejelentett, többek közt az új előfizetők csalogatására érkeznek majd a hirdetésekkel támogatott, jutányosabb áron hozzáférhető előfizetési szintek - írja a hwsw.hu. Egy friss jelentés szerint azonban ez sem lehet elég a lejtmenetbe állt tendencia megakasztására, minden negyedik Netflix-felhasználó tervezi, hogy idén lemondja előfizetését.

A Review ezer amerikai körében készített felmérést streamingfogyasztási szokásairól, mely azt is kimutatta, hogy egy átlagos amerikainak négy streamingplatformra is van előfizetése. A kínálatban a Netflix továbbra is a legnépszerűbbnek számít, ötből négy amerikai (77 százalék) rendelkezik valamilyen csomaggal, a felhasználói csoport 70 százalékának bevallása szerint pedig a Netflixet használják a legtöbbet a platformok közül. A legkedveltebb szolgáltatásként a felhasználók 9,91 százaléka a HBO Maxot, 6,18 százalék pedig a Disney+-t említi.

Vezető pozíciója ellenére az összes Netflix-előfizető 25 százaléka tervezi az előfizetések lemondását. Az elhagyásra készülők kétharmada a költségek növekedését említette az egyik okként, a felmérés szerint az Egyesült Államok nyolc népszerűbb streaming szolgáltatása közül a Netflix a legdrágább. Bár a streamingszolgáltató aggódik amiatt, hogy több előfizetőt veszít el, továbbra is ez a legnépszerűbb streaming szolgáltatás a teljes előfizetői piac 70%-os részesedésével. További összehasonlításképpen az HBO Max 10%-os részesedéssel rendelkezik ezen a piacon. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, streaming