Az apróséf megszelídítette a Cápákat – Két befektetésre is igent mondtak a Cápák

Az apróséf megszelídítette a Cápákat – Két befektetésre is igent mondtak a Cápák
A mémeknek szentelt múzeum, egy gasztronómiai vállalkozás, egy energiaital márka, egyedi karórákat gyártó vállalkozás és egy tanulástechnikai robot megálmodója is a Cápák elé lépett.

Mémek offline térben

Egy egész múzeumot szentelt a virtuális térben könnyen és gyorsan terjedő mémeknek Heller Z. Péter. A Meme Múzeumban bárkinek lehetősége van az extrém gyorsan szaporodó szimbolikus jelentéssel bíró képeket, ábrákat, tárgyakat jobban megismerni, kipróbálni vagy akár fotózkodni azokkal. A vállalkozó szeretné, ha a múzeum minél szélesebb körben ismertebbé válna és első alkalmazottját is felvehetné a gördülékenyebb munkavégzés érdekében. Ehhez 15 millió forint befektetést kért, 15% tulajdonrészt kínálva. Bár a Cápák között akadt, aki jópofa ötletnek tartotta a múzeumot, üzleti szempontból nem találták azt annyira kifizetődőnek, hogy be is fektessenek abba.

 

Gyerekjáték a főzés

Saját gyermekei ihlették meg Soós Katát, amikor elindította Lukas és Lea névre keresztelt vállalkozását, amely a gyerekekkel közös főzés örömét igyekszik megadni a mérőkanalas recepteknek, szakácskönyveknek köszönhetően. A vállalkozó unokahúgát, Kírát is magával hozta, aki maga szervírozta az általa készített süteményeket a Cápáknak. A kishal vállalkozása fejlesztéséhez 10 millió forintot kért befektetésre, 20% tulajdonrészt kínálva. A Cápák közül Orbók Ilona és Lakatos István látta meg a potenciált a vállalkozásban, míg előbbi 30% tulajdonrészt és egy Cápatársat kért maga mellé, utóbbi 35% tulajdonrészt kért a vállalkozótól, aki némi hezitálás után igent mondott az ajánlatra. Így a Lukas és Lea Lakatos István befektetésével léphet szintet.

 

Fotoredit: RTL/Sallak Dóra

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!