Az RTL premierjei uralták az elmúlt heti nézettségi toplistát

Az RTL premierjei uralták az elmúlt heti nézettségi toplistát
2023 első hetének három legnézettebb televíziós műsora az RTL-en futott. A Cápák között legújabb évadának premierje, a vadonatúj Gólkirályság első epizódja, valamint a Drága örökösök – A visszatérés is bekerült az elmúlt heti TOP3-ba a 18-49 éves célcsoportban.

Az 1. hét legnézettebb műsorainak toplistáját a Cápák között vezeti a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban. Az RTL üzleti showműsora nézettségi rekordot állított fel, a vasárnap esti premier a műsor történetének legnézettebb epizódjának bizonyult 24,4%-os lineáris közönségarányával a fő célcsoportban és 736 ezer nézővel 4+-on, ezzel felülmúlva az előző évad kiemelkedő eredményét is.

Az elmúlt heti toplista második helyén, a Cápák között évadpremiert szorosan követve az RTL vadonatúj vígjátéksorozata, a Gólkirályság végzett 24,0%-os lineáris közönségaránnyal a 18-49 évesek körében. A mi kis falunk alkotóinak legújabb sorozata kiválóan teljesített a magas iskolai végzettségű és vásárlóerejű célcsoport körében (18-59 AB vásárlóerő: 32,7% lineáris SHR%).

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén a Drága örökösök – A visszatérés hétfő esti epizódja végzett 18,2% lineáris SHR-rel a fő célcsoportban. Az RTL sikersorozata, amely december végén vadonatúj történettel tért vissza a képernyőre, heti átlagban 17,9%-os lineáris SHR-t hozott az elmúlt héten.

Az 1. heti TOP 10-be két Fókusz epizód is bekerült. Az RTL infotainment magazinja heti átlag 19,1%-os lineáris közönségaránnyal végzett az elmúlt héten a 18-49 éves célcsoportban. A hírversenyt az RTL Híradó nyerte a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban heti átlag 19,7%-os lineáris közönségaránnyal.

A digitális térben az elmúlt hét legnézettebb shortform videóját a ValóVilág 11 adta 329 ezres videóindítással, megelőzve számos további népszerű ValóVilág 11 tartalmat.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49 illetve 4+, live+aslive+vendég illetve live+kumulált tsv+vendég adatokkal, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), teljes nap (0200-2559) 2023. 1. hét

Gemius Prism,4+ rtlmost, rtlmost+, web+app, total videoview, total time(h), RTL.hu, RU,VV

(2023. 01. 09-én lekért adatok alapján)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: RTL, Nielsen, nézettség