Az NMHH új együttműködéssel támogatja a médiatudatos diákok közösségeit

Az NMHH új együttműködéssel támogatja a médiatudatos diákok közösségeit
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az Országos Tudományos Diákköri Konferencia győri megnyitó ünnepségén jelentette be, hogy három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökével, Weiszburg Tamással.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács működteti a legnagyobb Kárpát-medencei felsőoktatási tehetséggondozó hálózatot, megszervezi a tudományos diákkörök országos versenyeit. A két intézmény az együttműködés keretében 2026-ig jelentős közös fejlesztéseket valósít meg.

Az NMHH a 2023–26 közötti időszakra vonatkozó stratégiai célkitűzéseivel is összhangban korszerű módszerekkel kívánja támogatni az országos tudományos diákköri mozgalom Kárpát-medencei közösségépítését a digitális nyilvánosság magyar nyelvű tereiben, valamint a hírközléssel és a médiával kapcsolatos tudományos kutatásokat. Az együttműködés célja, hogy a magyar egyetemi közösség a hírközlés, a média, a fogyasztóvédelem, az online tudatosság területén tehetséges kutatókat és felkészült fiatal szakembereket neveljen, valamint, hogy az együttműködés keretei között olyan új, online médiakommunikációs szolgáltatásokat fejlesszenek ki, amelyek több százezer magyar középiskolás és egyetemista számára fogják közvetíteni a tudományos kutatás értékeit és az online médiatudatosság fontosságát.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: NMHH, média, támogatás