Az Instagram folyamatosan törli egy szlovák modell profilját, mert túl szép

Az Instagram folyamatosan törli egy szlovák modell profilját, mert túl szép
Egy szlovák modell azt állítja, túl csinos, ezért az Instagram folyamatosan törli a profilját, mert nem hiszik el neki, hogy valós személy. A szépség rengeteg támadást kap.

Veronika Rajeknek, a 25 éves szlovákiai modellnek jelenleg 1,1 millió követője van az Instgramon. A bevállalós, testét bátran mutogató 2016-os Miss Szlovákia azt állítja, hogy a közösségi oldal már többször törölte profilját, mert szépsége miatt azt hitték róla, hogy nem valódi személy. Mint mondja, a többi felhasználó gyakran hiszi róla, hogy robot vagy átverésekben utazó kamuprofil– írt az esetről a 24.hu.

A Bécsben élő modell azt is elmondta a LADBible-nek, hogy az emberek félnek tőle és nem akarnak vele beszélgetni. Sőt, rengeteg támadást kap kommentek és üzenetek formájában, melyeknek nagy része féltékeny nőktől érkezik. A legtöbben azzal vádolják, hogy szerkesztett fotókat oszt meg magáról, vagy hogy plasztikai műtéteknek köszönheti szépségét. Rajek viszont elmondta, hogy képein csak minimális szerkesztést alkalmaz.

„Nem végzek semmilyen korrekciót, használok alakformálást vagy bármilyen szűrőt. Egyedül egy bőrsimító eszközt használok, de ez szerintem teljesen normális.”

 

Ami pedig a műtéteket illeti, Rajek még Dubaiba is elrepült, hogy egy ottani orvos a vizsgálatokat követően igazolja, nem volt semmilyen plasztikai műtétje.

„Az emberek megkérdőjelezik a melleim természetességét, ezért elmentem egy orvoshoz (…), hogy bebizonyítsam, hogy valódiak (…). Az orvosom nagyon meglepődött, mivel ő is azt hitte, hogy volt már mellműtétem, és azt mondta, hogy nekem vannak a legszebb természetes melleim.”

A modell szerint, profilja eltávolítása diszkriminációnak minősül. Az Instagram egyelőre nem kommentálta a hírt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram, letiltás