Az HBO MAX nemzetközileg terjeszkedik

Az HBO MAX nemzetközileg terjeszkedik
A WarnerMedia bejelentette, hogy Christina Sulebakk – az HBO Europe korábbi General Managere – tölti majd be az HBO Max EMEA (Europe, Middle East, Africa, azaz Európa, Közel-Kelet és Afrika) General Manageri posztját. Új munkakörében Christina irányítja majd az európai régiókban jelenleg működő HBO streaming platformok (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal és a kelet-közép-európai HBO GO) upgradelését az HBO Max szolgáltatássá 2021-gyel kezdődően, illetve az HBO Max kiterjesztését további európai régiókra, a Közel-Keletre és Afrikára. Közvetlen felettese az HBO Max International vezetője, Johannes Larcher lesz.

Korábbi bejelentésünknek megfelelően az Európában jelenleg működő HBO platformok HBO Max szolgáltatássá fejlesztése az év későbbi időszakában kezdődik meg. Addig is az HBO GO zavartalanul biztosítja a megszokott, egyedi tartalmakat felhasználóinak.

Sulebakk az évek során több kulcsfontosságú vezetői pozíciót is betöltött az HBO Europe-nál, és nélkülözhetetlen szerepet játszott az HBO Nordic, az HBO España és az HBO Portugal beindításában, valamint az HBO közép-európai ágának streaming szolgáltatásra történő átállításában, illetve legutóbb az HBO Max LatAm piacra lépési stratégiájának kidolgozásában.

Sulebakk nyilvánosságra hozta, hogy kik lesznek az HBO Max EMEA vezetőségének további tagjai. A csapattagok együttesen több évtizedes, Európa különböző pontjain megszerzett tapasztalattal rendelkeznek a D2C (direct to consumer) szolgáltatások területén.

Line Mykland a Content Experience osztályt vezeti majd, amely az HBO Max platform tartalomstratégiájának és víziójának fejlesztéséért és megvalósításáért felel majd Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, a helyi közönségre és felhasználókra fókuszálva. Mykland 2012 óta dolgozik az HBO-nál, ahol közreműködött az HBO Nordic beindításában. Azóta kulcsszerepet játszott az HBO Europe D2C modelljének sikeressé tételében, illetve a Programming, Product, Technology and Operations részlegek fejlesztésében a vállalaton belül. Ő irányította az HBO Max platformra való áttérést is.

Roberto Soto a Growth Marketing élén áll majd. Részlege magában foglalja az Commercial Strategy & Business Development, Subscriber Acquisition, CRM & Customer Service, Social, Brand, Digital Creative and Activations & Publicity csapatokat. Soto újonnan érkezett a vállalathoz, korábban senior vezetőként irányította több latin-amerikai, észak-amerikai és európai streaming szolgáltatás stratégiájának kidolgozását és a szolgáltatások működését.

Brett Horowitz lesz az Data, Insights & Planning részleg vezetője, ahol a Finance & Strategy and Data & Insights csapatokat irányítja majd, melyek adat- és piaciinformáció-elemzéseket biztosítanak majd. Horowitz már több mint 17 éve dolgozik a WarnerMediánál, az HBO-nál kezdett New Yorkban, majd különböző pénzügyi pozíciókat töltött be, többek közt az HBO’s International businesses, Technology Operations and OTT and streaming részlegeiben. 2013 óta a stockholmi központú HBO Nordicnál tölt be pénzügyi igazgató szerepet.

Tobias Andersson lesz az EMEA Regional Legal vezetője az HBO Max David Ho által irányított globális jogászcsapatának tagjaként. Anderssonnak több mint egy évtizedes, széleskörű európai tapasztalata van a D2C modellek területén, és 2014-ben csatlakozott jogi tanácsadóként az HBO Nordichoz. Legutóbb a deputy General Counsel of HBO Europe szerepet töltötte be a cégnél.

Andreas Ferdinand áll majd a Product Experience élén. Közvetlenül együttműködik majd az HBO Max Sarah Lyons által irányított Global Product csoportjával az összes főbb platformra történő applikációfejlesztésben a teljes EMEA-régióban. Ferdinand 18 éves tapasztalattal rendelkezik telekom- és médiaipari felhasználói termékek fejlesztésében, és 2019-ben csatlakozott az HBO Europe-hoz.

Mark Spivey lesz a Talent Lead, aki az HBO Max prioritásait támogató és az EMEA-régió vállalati kultúráját formáló HR-stratégiát fog kidolgozni. Spivey több mint harmincéves, globális tapasztalattal rendelkezik mind a stratégiai fókuszú, mind a munkavállalói HR területén. Mark a múlt évig az HBO Europe HR-vezetője volt, azóta globális szinten dolgozik azon, hogy kialakítsa a WarnerMedia utánpótlás-tervezési, munkavállaló-értékelési, illetve a nagy potenciálú munkavállalók elkötelezettségének és teljesítményének növelésére irányuló stratégiáját.

Christina Sulebakk elmondta: „Ezzel az erős vezetőséggel és az ő D2C szolgáltatások terén szerzett, több évtizedes tapasztalatukkal, illetve magasan képzett csapataikkal teljes mértékben készen állunk rá, hogy az HBO platformokat Európa-szerte HBO Max szolgáltatássá upgradeljük, emellett a következő évek során az EMEA számos új régiójában megtervezzük, előkészítsük és beindítsuk a szolgáltatást. A WarnerMedia teljes csapatával a hátunk mögött és az iparág legkiválóbb globális csapatának, az HBO Maxnak a részeként nagy várakozással nézek az HBO Maxot érintő ambiciózus tervek és a ránk váró út elébe.”

Az HBO Max EMEA csapata szoros együttműködésben dolgozik a WarnerMedia International munkatársaival, Priya Dográval, a WarnerMedia EMEA & Asia (kivéve Kína) elnökével és csapatának tagjaival, köztük Hannes Heyelmannal (Programming), Antony Roottal (Original Production), Pierre Brancóval (Affiliate Sales) és Vanessa Brookmannel (Kids). Az együttműködés ezekkel a vezetőkkel és csapataikkal már meg is kezdődött, és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az HBO Max sikeressé váljon az EMEA-régiókban.


Az HBO Max®-ról

Az HBO Max® a WarnerMedia D2C (közvetlenül a felhasználók számára elérhető) platformja, amely a színvonalas szórakoztatás legjavát biztosítja. Az HBO Max a történetek széles tárházát kínálja minden célcsoportnak, olyan ikonikus brandektől, mint az HBO, a Warner Bros., a DC, a Cartoon Network, az Adult Swim, a Turner Classic Movies és így tovább. A streaming platform először az Egyesült Államokban kezdte meg működését 2020 májusában. Ebben az évben elérhetővé válik majd Latin-Amerikában is, az európai HBO streaming szolgáltatások (a skandináv országokban, Spanyolországban, Közép-Európában, a Baltikumban és Portugáliában) pedig előlépnek majd HBO Max szolgáltatássá.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: HBO MAX, HBO GO