Aranylabda – november 29-én élőben a Spíler1 TV-n!

Aranylabda – november 29-én élőben a Spíler1 TV-n!
Az Aranylabda a labdarúgás nagy presztízzsel járó egyéni trófeája, amelyet minden évben a legjobb teljesítényt nyújtó futballista kap meg. A győztesnek járó díjat a futballvilág krémjét felvonultató gálaesten adják át Párizsban, idén november 29-én. A gálát és az azt megelőző vörös szőnyeges eseményt is élőben közvetíti a Spíler1 TV és Szlovéniában a Planet TV, míg a rendezvényt követő sajtótájékoztatót a Spíler Extra és a TV2 Play streameli majd élőben.

A pandémia következtében 2020-ban nem hirdettek győztest, így idén még a szokásosnál is nagyobb várakozás övezi az idei gálaestet. A díjat 65 éve alapította a France Football szaklap és az elmúlt évekkel ellentétben idén különösen kiélezett verseny várható, nincs egyértelmű favorit. Jelenleg 30 focista van a szűkített listán, amelyet 180 nemzetközi újságíró szavazatai alapján állítottak össze, közülük kerül ki a győztes. A listán szereplő labdarúgók nagy többsége, szám szerint 21 a Spílereken látható bajnokságokban játszik, 14 a Premier League-ben, 5 a La Ligában és 2 a Bundesligában.

A korábbi hatszoros győztes Lionel Messi és az ötször diadalmaskodó Cristiano Ronaldo is megtalálható a listán. A fogadóirodák jelenleg Messi mellett Robert Lewandowskit, Jorginhot , Mohamed Salah-ot és Karim Benzemát tartják a legesélyesebbnek.

„Nagyon örülünk, hogy a csatornáinkon a bajnokságokban hétről hétre nyomon követhető sztár futballistákat ezúttal nem a pályán, hanem sajátos környezetben is láthatjuk majd amint a futballkiválóságok egyik legnagyobb ünnepén, világ legrangosabb labdarúgó elismerésének díjátadóján is láthatják majd a nézők" - mondta el Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója. Az Aranylabda 2021-es eseményének kizárólagos közvetítési jogait a TV2 Csoport és a szlovén Planet TV közösen vásárolták meg a két ország területére.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Spíler, Aranylabda