Animátorokkal vette fel a harcot a TikTok a zaklatás ellen

Animátorokkal vette fel a harcot a TikTok a zaklatás ellen
Művészeti alkotásokká emelte a közösségi oldal a zaklatás és a bullying elleni harcot, mikor felkérték a platform hat legnépszerűbb animátorát, hogy készítsenek a saját stílusukban rövid kis műveket a megfélemlítés elleni kampányhoz. A videókat az animátorok írták, és ők is készítették.

Amellett, hogy nagyon fontos társadalmi problémára hívják fel a figyelmet, hiszen az idei Magyar Tinik a Neten című kutatásból is kiderült, hogy a 14-25 éves fiatalok több mint fele érezte már úgy, hogy zaklatják az interneten, ami a 2019-es adatokhoz képest 7 százalékkal rosszabb eredmény, a TikTok művészi közösségét is szeretnék megmutatni.

A kampányban résztvevő művészek, King Science, AmyRightMeow, Recokh, Kelly Emmrich, Rosie.gif és milkymichii, azt az üzenetet szeretnék átadni, hogy a megfélemlítés vagy a zaklatás elleni védekezés legfontosabb eleme, hogy a felhasználók értsék, hogy amit tesznek, az miért rossz. Persze nagy szerepük van a moderátoroknak is, de a TikTok szerint ennél is fontosabb, hogy mikor valaki figyelmeztetést kap ilyen jellegű videó vagy komment miatt, akkor ne úgy érezze magát, mintha az iskolában a tanár vagy az igazgató figyelmeztetésben részesítené, hanem értse, miért kapta a büntetését. Arról is szó esik, hogy ezen a platformon valaki nagyon gyorsan tud sikereket elérni, és ugyanolyan gyorsan tud aztán az egész kudarcba fulladni, vagy hogy vannak, akik a legnagyobb félelmeiket, traumáikat, titkaikat osztják meg a világgal.

(Marketingmorzsák)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: video, TikTok