Alföldy Ákos a Séfek Séfe

Alföldy Ákos a Séfek Séfe
Alföldy Ákos lett a Séfek Séfe. A 38 éves séfhelyettes hosszú heteken át tartó menetelés után megnyerte a TV2 gasztro-tehetségkutató műsorát, az ezzel járó 10 millió forintos fődíjat, és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik legnívósabb séf iskolájában.

Több száz jelentkezőből került ki az a 30 amatőr és profi szakács, akik közül egy három napos tréningen Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András csapatot választott magának, hogy a Séfek Séfe feladatait teljesítve a végső küzdelemig vezesse tanítványait. A csapatversenyeket mindhárom séf hat versenyzővel kezdte meg.

A döntőbe Wolf András csapatából Katona András, Krausz Gábortól Mógor Attila, Vomberg Frigyes csapatából pedig Alföldy Ákos jutott be. Kétórás feszített munka várt a fiúkra, akiket három fogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítettek. A séfek már csak szurkolhattak tanítványaiknak, a Séfek Séfe fődíjáról hazai, élvonalbeli fiatal séfek döntöttek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A három versenyző közül végül Alföldy Ákos menüsora győzte meg leginkább a zsűrit, így ő örülhetett az eredményhirdetéskor. Vomberg Frigyes tanítványa alig várja, hogy Lyonba utazzon tanulni.

„Elképesztően örültem mikor kiderült, hogy én győztem. Engem igazán nem is a pénz motivált mikor jelentkeztem, hanem a franciaországi továbbképzés és, hogy a séfeket megismerjem. Tehát a szakmai rész. Az volt a célom, hogy Fricihez kerüljek, és sikerült. Nagyon kíváncsi vagyok a lyoni két hétre, biztosan sokat fogok tanulni, új dolgokat ismerek majd meg. Kemény küzdelem és fárasztó volt ez az öt hét. Olyan feladatokkal, alapanyagokkal, amelyeket magamtól biztosan nem próbáltam volna ki, de megérte, nagyon boldog vagyok" – mondta el a Séfek Séfe győztese, akinek egész élete a főzés körül forog, és akiért családtagjai is drukkoltak a stúdióban.

„Végig izgultam a döntőt, mert mindhárom embert esélyesnek tartottam a győzelemre, de nagyon bíztam Ákosban! Mikor kiderült, hogy ő nyert, madarat lehetett volna fogatni velem. Megérdemelte, jó szakács, jó ember, jó volt vele dolgozni. Ez a széria mind fizikailag, mind mentálisan megterhelőbb volt az eddigieknél, nehéz feladatok, sok csavar, harc az idővel. Embert próbáló volt, feszegetve a határainkat, de összességében rengeteg sikerélménnyel gazdagodtunk" – tette hozzá büszkén a győztes séfje, Vomberg Frigyes.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Séfek séfe, tv2