Ajánlja fel adója 1%-át a Hégető Honorka Alapítványnak! Támogassa a független hazai újságírást!

Ajánlja fel adója 1%-át a Hégető Honorka Alapítványnak! Támogassa a független hazai újságírást!
Az RTL és a Hégető Honorka Alapítvány szeretné felhívni a figyelmet: a személyi jövedelemadó 1%-a a Hégető Honorka Alapítvány számára is felajánlható, ennek révén bárki hozzájárulhat a hazai újságírók és a független sajtó támogatásához és segítheti az alapítvány működését. A nyilatkozatokat május 21-ig lehet beadni az eSZJA oldalán.

A Hégető Honorka Alapítvány 20 éve díjazza a legkiválóbb televíziós és videós újságírók, riporterek munkáját. Mára ez a díj a magyar újságírószakma egyik legfontosabb díjává vált, mint szinte az egyetlen, pénzjutalommal járó szakmai elismerés, ahol a zsűritagok kifejezetten a televíziós, videó vagy fotó formátumú alkotásokat díjazzák.

Az RTL 2003-ban azzal a céllal alapított díjat a fiatalon elhunyt Hégető Honorka emlékére, hogy elismerje azoknak az újságíróknak és riportereknek, fotóriportereknek a munkáját, akik az adott év legmeghatározóbb társadalmi kérdéseit, és az azokra adott lehetséges megoldásokat dolgozzák fel videó vagy fotó formájában.

Mára ez a díj a magyar újságírószakma egyik legfontosabb díjává vált. A Hégető Honorka-díj az egyetlen hazai újságírókat díjazó elismerés, ahol a zsűritagok kifejezetten a televíziós, videó vagy fotó formátumú alkotásokat díjazzák. Az elmúlt 20 év alatt közel 100 újságíró és szerkesztőség kapta meg az anyagi juttatással járó elismerést.

A pályázat idei zsűrielnöke Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes művész. A zsűri tagjai Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, valamint Weyer Balázs újságíró. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A díj támogatói az RTL Magyarország, a Hégető-család és a Yettel Magyarország Zrt.

Az RTL többek között ezzel a díjjal szeretné elismerni és támogatni a magyar újságírók munkáját. Adója 1 százalékának felajánlásával Ön is segítheti most az alapítvány működését.

Az adó 1 százalékról ezen a linken lehet nyilatkozni május 21-ig: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login

A felajánláshoz szükséges információk:

Név: Hégető Honorka Alapítvány

Adószám: 18249633-1-43

Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!