Adománygyűjtő akcióval támogatja az RTL az SOS Gyermekfalvakat

Adománygyűjtő akcióval támogatja az RTL az SOS Gyermekfalvakat
Október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja, amely alkalomból az RTL adománygyűjtő akcióval segíti a kezdeményezést elindító SOS Gyermekfalvakat.

Október 2–6. között minden hétköznap a Fókusz műsorában a szervezet szakembereinek áldozatos munkájáról, a gondozott gyermekek mindennapjairól és a nevelőszülőség jelentőségéről láthatnak szívhez szóló riportokat a nézők. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat, ha elküldi a 60-as számot SMS-ben a 13 600-as telefonszámra, vagy a 13 600-as telefonszámot tárcsázva megadja a 60-as kódot.

Az SOS Gyermekfalvak 2021-ben indítványozta, hogy október 7-e az állami gondozásban élő gyermekek napja legyen. Az egyesület immár harmadik éve szervez megmozdulásokat e jeles dátum alkalmából, és ahogy az előző években, az RTL idén is teljes vállszélességgel áll a nemes ügy mellé.

Az alapítvány idei kampányának középpontjában a nevelőszülőség áll. Célja, hogy ismertebbé és elismertebbé tegye ezt a szakmát, és megmutassa annak valódi oldalát. A szervezet ugyanakkor egy országos problémára is igyekszik rávilágítani: ahhoz, hogy minden gyermek szerető családban nőhessen fel, 2000-nél is több nevelőszülőre lenne szükség. A súlyos nevelőszülő-hiány szemléltetésére az SOS Gyermekfalvak munkatársai 2000 darab árvácskát osztanak ki október 7-én, szombaton Budapesten, a Nyugati téren. A rendhagyó akcióhoz az RTL lelkes önkéntesei is csatlakoznak.

Az október 2–6. között minden este adásba kerülő Fókusz-riportokból nemcsak az derül ki, hogy a szakemberek milyen erőfeszítéseket tesznek az aktuális problémák leküzdésére, hanem az is, milyen sokat jelent, ha a szervezetek biztos védőhálót nyújtanak a család nélkül élő gyermekeknek. A nézők megismerhetik a SOS Gyermekfalvaknál nevelkedett fiatalok nem mindennapi élettörténetét, akiknek, bár nagy fáradozások árán, de sikerült elindulniuk saját útjukon. A műsor továbbá olyan nevelőszülőket is bemutat, akik kamaszokat igyekeznek felkészíteni a nagybetűs életre.

A tudósítások ezenfelül rávilágítanak, hogy a szakemberek jelenléte és támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy a hátrányos helyzetben lévő fiatal felnőttek megtalálják helyüket a társadalomban, és egyenlő esélyekkel vágjanak bele a munkakeresésbe és a családalapításba.

Az RTL a tavalyihoz hasonló adománygyűjtési akciót szervez. A Fókusz nézői a 13 600-as telefonszámra küldött 60-as számmal, vagy a 13 600-as telefonszámot tárcsázva a 60-as kódot megadva sms-enként, illetve hívásonként 500 forinttal támogathatják a szervezetben szülők nélkül élő gyerekeket.

A tavalyi RTL-es adománygyűjtő akciónak köszönhetően 5,5 millió forint gyűlt össze az SOS Gyermekfalvak javára. Az összeget az RTL további 10 millió forinttal egészítette ki.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!