A videós oldalakat szívesebben látogatják a felhasználók

A videós oldalakat szívesebben látogatják a felhasználók
Az Animoto felmérése egyértelműen azt vizsgálja, többen nézik-e oldalainkat, ha videó taláható rajta. A válasz nem meglepő módon egyértelműen igen.

A Vine előtt is létezett rövid videókkal operáló megoldás. Évek óta az egyik legegyszerűbb képkeverő és videóvágó, szerkesztő megoldás az Animoto. Felhasználói többségében egyszerű üzeneteket, jókívánságokat készítenek az oldal ingyenes verziójával.

A komolyabb videók összeállítására is alkalmas eszköz fejlesztői most egy komplex felmérést végeztek a saját területük feltérkéspezésére. A videóhasználatról, és a témába vágó felhasználói szokásokról össze is állítottak egy infografikát, amely számai érdekesek lehetnek azoknak, akik tervezik, hogy oldalaikon videókat helyeznek el.

A content marketing eszköztárában egyértelműen előkelő helyen szerepel a videós tartalmak alkalmazása, de az is látszik, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy miként használjuk fel a mozgóképes tartalmakat. A videók közül bebizonyosodott, hogy a rövidebbeket szeretik jobban a felhasználók, a témát kiegészítő releváns üzenetek így válnak hasznos kiegészítőjévé az oldalon elérhető szöveges tartalomnak.

Egyáltalán nem mindegy mit kínálunk látogatóinknak. Az üzleti videók minősége szintén nagyban befolyásolja, hogy mennyien kattintanak majd az ilyen jellegű tartalmainkra, az igényes, jó minőségű és tartalmas videók népszerűség akár új vevőket, ügyfeleket is hozhat a cégnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!