„A versengés egészségesen tartja a lelket” – elindult az Internet Hungary

„A versengés egészségesen tartja a lelket” – elindult az Internet Hungary
Verseny nélkül mindannyian egysejtűek lennénk – idézi Dr. Houset picit cinikusan Csermely Ákos, az Internet Hungary főszervezője a konferencia megnyitóján.

Csermely Ákos szerint veszteségeink miatt mindig másokat okolunk, pedig olyankor épp mi csináltunk valamit rosszul, aminek következménye a másik fél negatív reakciója volt. „Megtanultam, hogy verseny nélkül semmit nem ér az élet, ha nem terhelem le az agyam, akkor otthon ülök, gondolkodom, képzelődöm, vádaskodom és paranoid leszek, a versengés egészségesen tartja a lelket. A versenyképesség fejleszti a teherbíró képességeinket, biztosítja a megélhetést. Ha nem versenyzel, ettől még a konkurenciád versenyzik. A verseny első tétele a gyorsaság, versenyzés az idővel” – mondta Csermely Ákos.

Ma és holnap egy kísérleti játékot fognak játszani: a pandémia ugyanis felkergetett mindenkit a virtuális térbe, ha akartuk ha nem, nem maradhatunk ki, mert a konkurencia úgyis ott lesz.


Az Internet Hungary konferenciára három hónapon át készültek a szervezők éjjel-nappal, aminek eredményeként összesen 135 előadó tud fellépni, plusz 40  stábtag, akik informatikusok, rendezők, újságírók, szakértők, és csak műsorvezetésből és házigazdából 18-an lesznek. Csermely Ákos szerint szórakoztatva, bulvárosan próbálnak tanítani, de a hitelesség nagyon fontos. 26 óra adás lesz a két nap alatt 14 tematikára bontva: a keddi nap első felében TED-jellegű előadásokat tartanak a verseny természetéről, az előadók a verseny természetéről és kezeléséről beszéltek.

„Nincs az a kiváló vagy gyenge előadás, ami ne tudna inspirálni. A verseny mellett kiemelném az alázatot” – mondja Ákos, aki rengeteg fiatalt is meghívott a konferenciára, akik sikeresen részt vettek a Jövendőmondó pályázaton, és elmondják, hogyan képzelik el a jövőjüket. Beszélgetéseket hallhatunk – esetenként részt is vehetünk bennük – a médiáról, marketingről, kereskedelemről és digitális transzformációról.

„Gyakran a felületen maradunk, pedig a digitális transzformáció sokkal többet jelent, mint hogy a wifivel összekötjük a nyomtatónkat, vagy hogy az óránkról be tudjuk kapcsolni a nappaliban a lámpát” – emeli ki Ákos. A digitális transzformáció egy ökoszisztéma, egy rendszer, annak a működését igyekeznek megértetni az előadók a nap folyamán. Első nap este általában „rettenetes bulira” számíthatnak a konferencián résztvevők, borozgatás, pálinkázás, csak most ez sajnos a koronavírus miatt nem lehetséges, de egy verbális bulit, egy „éjszakai sztriptízt” szerveznek Kende-Hoffher Krisztina vezetésével, ahol „levetkőzzük álmainkat” Litkai Gergely viatindítójával.

A szerdai napról holnap fog beszélni Ákos, addig is megköszöni a Vodafone-nak a főtámogatást és kiemelt partnereinek, a Mastercardnak, az Antenna Hungáriának, az Atmédiának, a Visual Europe, a Shiwa Forcenak és a az IBM Budapest Labnak a támogatást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Szilágyi Katalin

Szilágyi Katalin a digitalhungary.hu főszerkesztője és újságírója. Tudomány, technológia, startup, kultúra, média és marketing területeken készít interjúkat. A havonta megjelenő Business Class …