A számok magukért beszélnek Az index és a Femina is közönségkedvenc

A számok magukért beszélnek Az index és a Femina is közönségkedvenc
Legyen szó közéleti hírekről, vagy akár női tematikájú tartalmakról az Indamedia kiadványainak tartalma köti le leginkább a hazai internetezőket - derült ki az online közönségmérés idén nyártól elérhető, legújabb mutatószámából.

A különböző kiadványok olvasottságát hagyományosan a napi átlag látogatószám alapján értékeli a piac, ugyanakkor a hirdetők számára legalább ekkora fontossággal bírnak az egyes kiadványokra jellemző minőségi mutatók is. A digitális közönségmérést szolgáltató Gemius Hungary ezen a területen vezetett be egy új, a felhasználók teljes tartalom fogyasztási szokásait jobban jellemző mutatószámot.

A relative share of time egy tetszőlegesen összeállított kiadványkörön belül azt mutatja, hogy a kiválasztásban érintett kiadványok összes látogatója az idejüknek hány százalékát töltötték egy-egy portálon. Ebben a mutatóban is kiemelkedően teljesít az Index és a médiacsoport női kiadványa a Femina is.

Az új minőségi mutató egyúttal jelzésértékű abban a tekintetben, mennyire tartja az olvasó az adott szegmensben relevánsnak az egyes kiadványok tartalmát.

2023. július 1-12 között az e.gemius relative share of time mutatóját alapul véve az Indamedia portfólió mindkét kiadványa vezeti a mezőnyt saját szegmensében:

A meghatározó híroldalak olvasására fordított idő egyharmadát az Indexen töltötték a hazai hírfogyasztók, többet mint a dobogó másik két helyezett hír siteon együttvéve.

Ezzel egy újabb fantasztikus eredményt könyvelhet el a kiadvány amellett, hogy a második negyedévben az egyedi látogatószám, az oldalakon eltöltött idő, valamint az oldal letöltés tekintetében egyaránt a mezőny éllovasa volt. https://index.hu/szolgalati-kozlemeny/2023/07/10/latogatottsagi-adatok-masodik-negyedev-egyedi-felhasznalo-hiroldalak-online-magazinok-bulvaroldalak/

A Femina az új mutató alapján is őrzi vezető helyét a női magazinok körében: a szegmens esetében a tartalom fogyasztásra szánt idő 28%-át a Feminán töltötték az olvasók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!