A streamingben látja a jövőt Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese is

A streamingben látja a jövőt Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese is
Egy podcastos beszélgetésben fejtette ki a televíziózással és a streaminggel kapcsolatos nézeteit Kolosi, aki azt is elmondta: azon dolgoznak, hogy az RTL Most legyen a „magyar streamingcég.”

„Ma még a lineáris televíziózásban lehet több pénzt keresni, de a streaming a jövő” – ezzel a gondolattal indított Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója és vezérigazgató-helyettese a RE:FACT podcast legutóbbi adásában, amit a media1-hu szemlézett.

A technológia forradalmi változásaival több digitális csatornára esett szét a tartalomfogyasztás, rengeteg felület verseng a fogyasztók figyelméért, emiatt nehéz helyzetbe kerültek a kereskedelmi televíziók globálisan és Magyarországon is – tette hozzá.

„Amikor Magyarországon először elindultak a kábelcsatornák, 16-17 évvel ezelőtt, mindenki az RTL Klubot és a TV2-t nézte. A két nagy csatorna elérte a nézők 75-80 százalékát, míg a további 15-16 csatornának alig volt jelentősége. Mára a két csatorna eléri a nézők 25-30 százalékát, míg további 50 százalék a nemrég elindított, másik 80 csatornát nézi, mindenki saját igénye és ízlése szerint. Már ezzel eljött a tartalom sokfélesége, az utóbbi 1-2 évben pedig ezt emelte hatványra a digitalizáció”

– mondta Kolosi a podcastban. A televíziós szakember hozzátette, úgy véli, tartalmi szempontból a jelenlegi világ a világok legjobbika, mert ma biztos, hogy a néző megtalálja a számára érdekes tartalmat.

A programigazgató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a streaming a jövő, és az egyik kifejezett céljuk, hogy az RTL Most a „magyar streamingcég” legyen.

Kolosi ugyanakkor úgy véli, hogy a broadcast vagy lineáris televíziózásban is megvannak azok a műfajok, amelyeket érdemes erősíteni. A hagyományosabb televíziók előnyét adó élő műsorok, a valóságshow-k, a sportközvetítések és különféle showműsorok mellett szerinte továbbra is sokan tájékozódnak a világ történéseiről televíziós hírműsorokból, emiatt ezt is a broadcast televíziózás erős műfajai közé helyezte.

(media1.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!