A nők több időt töltenek okostelefonon és tableten

A nők több időt töltenek okostelefonon és tableten
Az Egyesült Államokban az internetet legtöbben asztali számítógépen keresztül érik el, azonban az interneten eltöltött időt tekintve a mobiltelefonokon már megelőzték a PC-ket és a laptopokat.

Az eMarketer becslései szerint, idén a nonvoice mobiltelefonos tevékenységgel eltöltött idő meghaladja a PC-ken és laptopokon online eltöltött időt.

2013 áprilisában 8 százalékponttal több időt töltöttek a felhasználók okostelefonokon és tableteken online, mint asztali számítógépeken.  Érdekes módon a felhasználói szokások a 25-49 év közötti nőknél változtak meg leginkább, míg ők az online eltöltött időnek 60 százalékban tableten vagy okostelefonon keresztül böngészik az internetet, addig a férfiak, életkortól függetlenül, továbbra is a laptopot és a PC-t használnak nagyobb arányban a világháló elérésre.

A különbség oka az eltérő típusú tartalomfogyasztási szokásokban rejlik. Számos online tartalom, amely inkább a férfiakat érdekli, mint az üzleti, tv, hír, vagy sport tartalmak még mindig asztali számítógépekre optimalizáltak. A játékok és a rádiók elsősorban mobilos tevékenységek. A közösségi médiás tevékenységek és vizuális fókuszú tartalmak böngészése, mint szórakozás, lifestyle stb. is egyre inkább az okostelfonokra és tabletkre kerülnek át. Ez utóbbiak pedig a nők körében népszerűbbek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!