A lövészárok mellől szólt az újévi köszöntő az RTL-en

A lövészárok mellől szólt az újévi köszöntő az RTL-en
A 2022-es év végén is rendkívüli szilveszteri kínálattal várták a nézőket az RTL portfólió csatornái. Az RTL Híradó a hagyományoknak megfelelően rendhagyó szilveszteri különkiadással jelentkezett, emellett 2022 szilveszterén is különleges közreműködők adták elő a Himnuszt, az újévi köszöntő pedig az ukrajnai lövészárok mellől szólt éjfélkor az RTL-en. A NőComment! sztárjai idén is fergeteges showműsorral búcsúztatták az óévet és köszöntötték 2023-at Liptai Claudia vezényletével a megújult RTL KETTŐ-n.

Az RTL Híradójánál többéves hagyomány, hogy a szilveszteri adásban a napi hírösszefoglaló mellett valamilyen különlegességre is számíthatnak a nézők. Nem volt ez másként 2022-ben sem. Az óévet ezúttal a Hírcsárda szerkesztőségének álhíreivel búcsúztatta a két szilveszteri hírolvasó: Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás. Hőmérsékletsapka, Pintér Sándor szilveszteri műsora a tanároknak, kötelező minibár a taxikban – a szilveszteri híradó álhírei (1. rész)

Az RTL Híradójánál többéves hagyomány, hogy a szilveszteri adásban a napi hírösszefoglaló mellett valamilyen különlegességre is számíthatnak a nézők. Nem volt ez másként 2022-ben sem, az óévet ezúttal a Hírcsárda szerkesztőségének álhíreivel búcsúztatja a két szilveszteri hírolvasó: Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás.

Jöhetnek az otthonkórházak, csúcson a nemváltó óvodások száma, a magyar gazdaság a jövőbe lát – a szilveszteri híradó álhírei (2. rész)

Magyarország erejét mutatja, hogy nálunk minden előbb történik, így lehetett már 2021 novemberében háborús infláció, míg Németországban csak három év múlva fogy el a kristálycukor. Márki-Zay Péter Gyurcsány-tartalma a 110 százalékot is elérheti, Kósa Lajos mégsem kapott mesterséges intelligenciát. A Hírcsárda és az RTL Híradó szilveszteri különkiadása.

Elkészült a magyar időgép, itthon lesz a focivébé, jön a Petőfiverzum – a szilveszteri híradó álhírei (3. rész)

A szilveszteri híradó különkiadásának harmadik részében egy félresikerült időutazás miatt elvesztettük Szegedet és Győrt, viszont élőben kapcsoltuk 2023-at. Kiderült az is, miért vásárolja fel Elon Musk a MÁV-ot.

Ahogy azt a nézők már megszokhatták, december 31-én éjfélkor különleges közreműködők adták elő a Himnuszt az RTL-en. Ezúttal a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör előadásában csendült fel a Himnusz az újév első perceiben a csatornán. A KÉK 30 fős énekkarához a Miraculum gyerekkórus is csatlakozott, hogy a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola dísztermében pedagógusok és diákok közösen köszöntsék a 2023-as évet. Újévi Himnusz tanárok és diákok előadásában

Már hagyomány, hogy az újévet egy különleges közreműködők által előadott Himnusszal köszönti az RTL. 2023 első perceiben a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör és a Miraculum Gyermekkórus énekelte el a Himnuszt, a felvétel a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola dísztermében készült.

A Himnuszt követő rendhagyó újévi köszöntő is tartogatott meglepetéseket. A lövészárok mellől, Skype-on jelentkezett be Traski Viktor, a kárpátaljai Ungvári Egyetem matematikusa, a Magyar Tudományos Akadémia kitüntetettje. A kutató a kelet-ukrajnai fronton védi hazáját az Ukrajnában zajló háborúban. Újévi üzenetét követően Koncz Zsuzsa adta elő Békét és reménységet című dalát. Ha béke lesz, akkor tudunk fejlődni – ezt kívánja az újévre a fronton harcoló kárpátaljai magyar oktató

Különleges újévi köszöntővel készült az RTL. 2023 első perceiben Traski Viktor, az ukrajnai háborúban szolgálatot teljesítő egyetemi docens mondta el gondolatait, és emlékezett vissza a vele történtekre. Beszélt arról, hogyan vonult be katonának, milyen érzés, amikor egy bajtársa elesik mellette, és újévi kívánságát is megosztotta velünk.

Koncz Zsuzsa: Békét és reménységet

A Békét és reménységet című dalt még a délszláv háború idején írta Tolcsvay László és Bródy János, az ukrajnai háború miatt azonban visszakerült Koncz Zsuzsa koncertjeinek repertoárjába, szilveszter éjjelén pedig az RTL-en is elénekelte. A különleges produkció közben az Igazgyöngy alapítványtól kapott gyermekrajzok láthatók.

2022-ben is fergeteges showműsorral búcsúztatták az óévet és köszöntötték 2023-at a NőComment! sztárjai Liptai Claudia vezényletével a megújult RTL KETTŐ-n. Járai Máté: Petróleumlámpa (Omega) A NőComment szilveszteri különkiadásában Járai Máté is színpadra lépett, és az Omega slágerén keresztül csillogtatta meg énektudását – a tánctudásáról nem is beszélve!

Kiderült, hogyan hívják majd Tóth Vera első fiúgyermekét A NőComment szilveszteri különkiadásában Tóth Verának és Bigának kellett egymásról szóló kérdéseket helyesen megválaszolnia, így derült ki többek között, hogy ki volt Biga ovis szerelme, és mit csinálna az énekesnő, ha egy napra férfi lehetne.

„Ha teregetnem kell, inkább öngyilkos leszek” – tudj meg többet a Járai és az Annoni házaspárról! A NőComment szilveszteri különkiadásában Járai Máté és Járai Kíra, valamint Annoni Zita és Gianni Annoni csaptak össze a Házaspárbajon. Így derült ki többek között, hogyan becézik egymást a párok, és miért alszik Zita fülhallgatóval.

Dobó Kata három évet élt Kijevben, és nem sokkal a csernobili tragédia előtt költözött haza A NőComment szilveszteri különkiadásában Dobó Katáról és Parti Nóráról is kiderült néhány érdekesség. Miért hívtak össze rendkívüli szülői értekezletet egyikük miatt, és hogyan került Dobó Kata Ukrajnába? A videóból kiderül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!