A klímaváltozás kérdése erőteljesen foglalkoztatja a gyerekeket

A klímaváltozás kérdése erőteljesen foglalkoztatja a gyerekeket
A Cartoon Network közzétette Európa-, Közel-Kelet- és Afrika-szerte elvégzett kutatását, amely a 6-12 éves gyerekek klímaváltozáshoz való viszonyulását vizsgálta. Kiderült, hogy bolygónk egészsége kiemelten fontos a gyerekek számára, akik aktívan részt is szeretnének venni korunk nagy kihívásának megoldásában.

A kutatás, amelyet 13 EMEA-régiós országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország) végeztek el, kiderítette, hogy a gyerekek 91%-a érzi magát érintettnek a klímaváltozásban, legtöbbjük a szorongást, a félelmet és a szomorúságot jelölte meg a probléma által kiváltott érzelmekként.

A megkérdezett gyerekek 78%-a szeretne többet megtudni a klímaváltozásról. Ennél is magasabb arányban, 83%-ban mondták azt, hogy szeretnének többet tenni a klímavédelemért, 66% pedig aktívan keresi is erre a lehetőségeket.

Arra a kérdésre, hogy ki inspirálja őket a globális felmelegedés elleni küzdelmükben, a gyerekek 60%-a az édesanyját említette, mint plédaképet, aki tesz a klímaváltozás ellen. A gyerekek az apjukat és tanáraikat is említették még e téren fontos példaképként. A megkérdezettek 65%-a szeretné, hogy a Cartoon Network is segítsen nekik tenni a klímavédelemért.

Vanessa Brookman, a WarnerMedia EMEA-régiós gyermektartalmakért felelős igazgatója elmondta: „A tanulmány megerősíti mindazt, amit a fiatal rajongóinkkal folytatott beszélgetésekből leszűrtünk – a gyerekek rendkívül érdeklődőek bolygónk iránt és lelkesen szeretnének tenni érte. Ez alapján indítottuk el a Cartoon Network Klímabajnokok kampányt, egy átfogó éghajlatvédelmi kezdeményezést, amely EMEA-szerte arra bátorítja a gyerekeket, hogy napi kihívásokon keresztül tegyenek a környezetvédelemért. Június 1-jén indítottuk el a kampányt, de máris 300 ezer kihívást fogadtak el a gyerekek. Örömmel bátorítjuk a közönségünket, és lenyűgözőnek találjuk, hogy együtt mekkora változást érhetnek el.”

A kutatás a Cartoon Network multiplatform éghajlatvédelmi kampánya, a Klímabajnokok keretében készült, amely 2021. június 1-jén indult. A kezdeményezés célja, hogy kis kihívásokkal nagy változásokat indítsanak el a gyerekek bolygónk egészsége érdekében, mindezt szoros együttműködésben a WWF-fel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!