A húsvéti locsolkodás a virtuális térbe lép a Viber különleges ünnepi lencséjével

A húsvéti locsolkodás a virtuális térbe lép a Viber különleges ünnepi lencséjével
A hagyományok és a technológiai innovációk kéz a kézben járnak a világ vezető üzenetküldő alkalmazásának húsvéti kínálatával.

A vezető üzenetküldő platform számára a technológiai innovációk és a hagyományok pont ugyanolyan fontosak, így a Viber egy különleges megoldással ünnepli az egyik legnépszerűbb húsvéti szokásainkat: hamarosan elérhetővé válik többek között egy új lencse, mely digitális formában is lehetővé teszi a locsolkodást. A Viber új kommentelési rendszerének alkalmazásával a hivatalos magyarországi csatornáján mérte fel a felhasználók kedvenc húsvéti hagyományát: a több, mint 700 válaszadó legnépszerűbb hagyománya a locsolkodás, amit a tojásfejtés és a húsvéti sonka fogyasztása követett.

A lencsék mellett a Viberen már a különleges locsolóverseket tartalmazó népmesekártyák is elérhetőek, amikből a fiúk tudnak ihletet meríteni. A verseket elküldhetjük azoknak, akiket szeretnénk megöntözni, ezzel még meghittebbé varázsolva a pillanatot. Ha ez nem lenne elég, a lencsék és a népi kártyák mellett a Viber egy speciális húsvéti témájú matricacsomagot is kínál, ami szintén tökéletes módja annak, hogy magunkat és szeretteinket is a megfelelő ünnepi hangulatba hozzuk.

Idén húsvét hétfő április 18-ra esik, ezen a napon kerül sor a híres, már a 17. században is megjelenő húsvéti hagyományunkra, a locsolkodásra is. Eszerint verseléssel és dézsából öntött hideg kútvízzel lepik meg a fiúk a számukra kedves lányokat, de mára a szerencsésebbek illatos kölnivel is megúszhatják. A locsolóversért és a locsolásért cserébe a lányok nem hervadnak el, a fiúk markát pedig az eredetileg pirosra festett, termékenységet szimbolizáló hímestojás üti.

A Viber felhasználói most először próbálhatják ki ezeket a különleges hagyományokat a platformon. Az üzenetküldő alkalmazás célja, hogy ápolja a magyar hagyományokat, ezért személyre szabott tartalmakat kínál a magyar közönségének. Minden családnak megvannak a maga hagyományai, ezért ne feledkezzünk el megtartásukról sem, legyen szó tojáskeresésről, húsvéti reggeliről, barka csokor feldíszítéséről, vagy a locsolkodásról. Teszteld te is a Viber legfrissebb innovációit és kívánj boldog ünnepeket közeli hozzátartozóidnak gyorsan és egyszerűen a mobilodról! Küldj egy romantikus kártyát, egy kedves matricát, vagy használd az új lencsét, hogy idén minden hölgy virágozzon!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Viber, húsvét