A fiatalság és a vízkő is terítékre került a Cápák között ötödik adásában

A fiatalság és a vízkő is terítékre került a Cápák között ötödik adásában
A vállalkozások széles palettája képviseltette magát az RTL üzleti showműsorának legújabb epizódjában. Vízkőtelenítő, tanulást segítő program, innovatív étrendkiegészítő és egy villanypásztor vállalkozás és bemutatkozott a Cápák közöttben.

Vízkőtelenítő, amelynek Balogh Petya sem tudott ellenállni

Családi vállalkozásával a Flodravinnel lépett a befektetők elé apa és lánya, azaz Baumann László és Baumann Eszter Izolda. Vízkőképződést gátló- és mentesítő készülékük egy elektromos tér segítségével veszi fel a versenyt a vízkővel szemben, jelentős energia- és pénzmegtakarítást eredményezve a fogyasztóknak. A Flodravin több Cápa érdeklődését is felkeltette, különösen Balogh Petyáét, aki azonnal szét is szedett egy készüléket, hogy megnézze, milyen technológiát rejt a doboz.

Végül Sárospataki Albert tett ajánlatot: 20 millió forintot kínált 30%-ért cserébe, továbbá 60 millió forintot tagi kölcsönként. Ez utóbbit a vállalkozók akkor használhatják fel, amikor szükségük van rá. A Flodravin tulajdonosai ’igen’-t mondtak az ajánlatra, így a vízkőtelenítő vállalkozás Sárospataki Albert segítségével fejlődhet tovább.

 

Révbe ért az ALF Tini Felügyelet

A Cápák között 5. évadában mutatkozott be Sándor László vállalkozása, amellyel azonnal megnyerte a befektetőket. Habár üzleti ajánlatot nem kapott a Cápáktól, Lakatos István és Balogh Levente 1-1 millió forinttal támogatták a tiszteletreméltó kezdeményezést, amellyel a tinik szülő-mentes helyzetekben is biztonságban lehetnek.

 

Tanulás az online térben

Oktatástechnológiai alkalmazásával, a MotiMore-al mutatkozott be a Cápáknak Prievara Tibor, aki tanárként több, mint 10 éve segíti diákjai fejlődését. Az online tanulást segítő szoftverrel szeretné a külföldi piacot is megcélozni. A terjeszkedésre 20 millió forintot kért a Cápáktól, 10% tulajdonrészért cserébe. A vállalkozó elhivatottsága lenyűgözte a Cápákat, akik bár üzleti ajánlatot nem tettek, de Sárospataki Albert egy jótékony gesztussal élt: felajánlotta adója 1%-át, illetve azt, hogy egy éven keresztül kifizeti 1000 gyerek MotiMore rendszerhasználati díját.

 

A villanypásztor felrázta a Cápákat

Mindössze 10 éves volt Jánosi Levente, amikor erdélyi szülőfalujában megoldotta családja biztonságát a medvék által sűrűn lakott vidéken. A vállalkozó továbbfejlesztette találmányát, így egy saját villanypásztor-rendszert épített ki. Ezt Nexon Farm névre keresztelte, amelyhez új céget is szeretne alapítani. 2 millió euróért cserébe 10% tulajdonrészt kínált a Cápáknak. Az ajánlatra mindegyik Cápa felkapta a fejét. Moldován András és Sárospataki Albert úgy érezték, a fiatalember ajánlatát nem lehet komolyan venni. Balogh Petya és Dr. Varga Eszter pedig azt javasolták a vállalkozónak, hogy forduljon egy olyan tanácsadóhoz, aki segítheti az új cég külföldi terjeszkedését.

 

Fiatalító vitaminra haraptak a Cápák

Széchenyi Martin és Dr. Krékits Gábor étrendkiegészítője, a MyCellen egy olyan hatóanyagot tartalmaz, amely jótékony hatással bír az öregedési folyamatokra. Ezen fellelkesedve Balogh Levente egyből tesztelte is a terméket, amely mindegyik Cápa érdeklődését felkeltette. A vállalkozók közeljövőbeni terveinek legfontosabbika két új termék piacra dobása és a PR megjelenések finanszírozása. Ehhez a Cápáktól 6 millió forintot kértek, 10% tulajdonrészért cserébe. Először Balogh Levente tett ajánlatot, akihez Sárospataki Albert is csatlakozott. Így a két Cápa 6-6 millió forinttal szállt be a vállalkozásba, cserébe 15-15% tulajdonrészt kaptak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!