A YouTube letarol mindent

A YouTube letarol mindent
A Vine és az Instagram videó-csatájában megjelent YouTube co-founderek a piac teljes bekebelezésére hajtanak. A piac majd eldönti ki lesz a nyertes.

Két YouTube alapító Chad Hurleyés Steve Chan úgy gondolták, hogy a rövid videós applikációk piaca még olyan fiatal, hogy a Vine és az Instagram mellett simán labdába rúghat még a napokban elkészült MixBit nevű alkalmazásuk.

A két alkotó nem újonc a videós piacon, így tudják, hogy a videók többsége szerkesztés nélkül élvezhetetlen. Ezzel a funkcióval felfegyverkezve készíthetünk 16 másodperces videókat az új iPad alkalmazás segítségével.

A felvétel nagyjából a többiekhez hasonló módon történik, viszont a mixelés lehetősége a többieknél nem lehetséges.

A rövid videók piacán néhány éve egy hazai program is versenyben volt. A DragonTape YouTube videókat kevert újra, akkor mérsékelt sikert aratva. Sajnos a három nagy mellett valószínűleg már nem rúg majd labdába a Szakál testvérek videó keverő alkalmazása.


A Vine 6 másodperces videóit már nagyon sokan használják, felfedezte a média és a marketing szakma is, az amatőr videósok között nagy sikert elért alkalmazást. Az Instagram 15 másodpercre bővítette a mozgókép mániások lehetőségeit, s most a MixBit a vágási opciókkal olyanokat is megszólított akik eddig azért nem használták a mobil videós appokat, mert a szerkesztetlen anyagokat nem találták elég izgalmasnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!