A Microsoft friss kutatása az online veszélyekre és a gyerekek biztonságának védelmére hívja fel a figyelmet

A Microsoft friss kutatása az online veszélyekre és a gyerekek biztonságának védelmére hívja fel a figyelmet
Az elmúlt hat évben a Microsoft kiemelt hangsúlyt helyezett a digitális udvariasság fontosságára – vagyis arra, hogy méltósággal és tisztelettel bánjunk mindazokkal, akikkel a virtuális világában találkozunk. Ezt elősegítendő készítettek egy kutatást is, amely az emberek online élményeinek megértését segíti elő.

Folytatva a megkezdett utat, idén a digitális biztonság kerül a középpontba: közzétették a 2023-as Globális Online Biztonsági Felmérésüket, amelyben a szülők és gyermekek online biztonságról alkotott felfogását is vizsgálták. Céljuk, hogy az internetet minél biztonságosabb munka- és játéktér legyen, ahol veszélyek nélkül léphetünk kapcsolatba másokkal.

Friss kutatásuk szerint a megkérdezettek 69%-a tapasztalt valamilyen online kockázatot az elmúlt évben. A globálisan előforduló leggyakoribb kockázattípus a félretájékoztatás, valamint a személyes inzultusok többféle formája. Utóbbiak közé sorolhatók az internetes zaklatások, a gyűlöletbeszéd, valamint az erőszakkal való fenyegetés megnyilvánulásai. A felmérésben részt vevők legkevésbé az Egyesült Királyságban (50%) és Németországban (56%), míg a leggyakrabban a Fülöp-szigeteken (86%) és Chilében (79%) tapasztaltak online kockázatot.

A kutatás kimutatta, hogy a tizenévesek nagyobb arányban vannak kitéve az online veszélyeknek, mint azt szüleik feltételezik: a tinédzserek 74%-a érzékelt valamilyen kockázatot, míg a szülők mindössze 62%-a számolt ezzel az eshetőséggel – ez 12 százalékpontos különbség.

További információ elérhető a Microsoft magyar nyelvű News Center oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!