A MITTE lett a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításának ügynökségi partnere

A MITTE lett a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításának ügynökségi partnere
A Mitte Communications nyerte a Közlekedési Múzeum „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című új időszaki kiállításának ügynökségi támogatását.

A 122 éves intézmény Magyarország egyik legrégibb alapítású műszaki jellegű múzeuma, gyűjteménye, kiállításai nemzetközileg is ismertek. A múzeum jelenleg fennálló formájában – Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumként – 2009. január elsejével jött létre, a Közlekedési Múzeum és az Országos Műszaki Múzeum összevonásával. A 2015-ös bezárást követően 2017 decemberében döntött a kormány az új helyszínről, vagyis, hogy az egykori Északi Járműjavító területén 7 hektárnyi területen nyithat újra az intézmény. Az új Közlekedési Múzeum terveinek elkészítésére 2019-ben szakmai zsűri segítségével a New York-i Diller Scofidio + Renfro világhírű építészirodát és magyar partnerét, az Ybl-díjas Noll Tamás vezette M-Teampannon építészirodát választották ki. A költözés már megkezdődött, de a nyitásra még 2023-ig kell várni. A múzeum vezetősége úgy döntött, hogy az építkezés megkezdése előtt a még érintetlen ipari környezetben rendeznek időszaki kiállítást, amely autentikusan tudja bemutatni az új helyszín vasúttörténeti jelentőségét.

Az ügynökség feladatköréhez tartozik az időszaki kiállítás kommunikációs és hirdetési stratégiájának megtervezése, amelyet a múzeum munkatársaival közös workshopok keretében dolgoztak ki. Ők felelnek az új tárlattal és a helyszíni programokkal kapcsolatos közösségi média jelenlétért is, mind tartalomgyártási, mind hirdetéskezelési oldalon. A kifejezetten a kiállításra készült micro-site struktúráját is ők tervezték. Továbbá ők tervezték és kivitelezték a helyszínen található molinókat, amik a Kőbányai út felől a villamossal és autóval közlekedőknek adnak tájékoztatást a kiállításról, illetve a bejáratot jelölő molinókat és a nagyméretű épülethálót, ami már messziről hirdeti, hogy mi zajlik éppen az Eiffel Műhelyház szomszédságában.

2016-ban a múzeum arculatának megújításért is a Mitte felelt. Pályázati úton választották ki az ügynökséget az arculat tervezésére. A számos jól ismert grafikai tervező részvételével lezajlott folyamat végén több szakértő mellett a MOME képviselőit is magába foglaló zsűri választotta ki a Mitte koncepcióját.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!