A Konyhafőnök – megvan a dobogós mezőny!

A Konyhafőnök – megvan a dobogós mezőny!
A Konyhafőnök történetében eddig még nem látott feladat várta a Döntősöket! Az már biztos, hogy női győztese lesz a jubileumi évadnak, az évad legjobban teljesítő férfiszakácsa Horváth Geri lett.

Dupla szimultán főzést hajtottak végre a séfkabátosok, mind a két Michelin-csillagos séf készített egy-egy kifinomult ételt, amit a versenyzőknek párhuzamosan kellett elkészíteniük. Ilyen nehézségű feladat még egyszer sem volt a gasztroreality történetében! Rácz Jenő főétele kacsamáj volt zellerrel és körtével, míg Sárközi Ákos desszertjében a zeller és a körte is visszaköszönt. A séfek szerint ezek „egyszerű” fogások, amit a versenyzők valahogy már nem akartak elhinni.

A második feladat is méltó volt a jubileumi Döntőhöz: mirelit alapanyagokból várt kifogástalan, éttermi minőségű tányérokat a zsűri. A főétel mirelit bélszínroló volt, amihez köretelemnek rengeteg fagyasztott zöldség és gyümölcs közül választhattak.

Miután a séfkabátosok megbirkóztak a párhuzamos valóságokkal és áttörték a jeges pultot, egy lépéssel közelebb kerülhettek a Fináléhoz. Egy versenyzőnek viszont távoznia kellett: Horváth Geri számára a Döntő harmadik napján ért véget A Konyhafőnök. Már csak a dobogósok, a legjobb három van versenyben a trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért: Obersovszky Nóra, Kurta Zsusza és Kettel-Fülöp Flóra.

„Feketelyuk volt a fejemben” – Horváth Geri képtelen volt lépést tartani a séfekkel

Sárközi Ákos és Rácz Jenő brutális tempót diktáltak, miközben külön-külön magyarázták a lépéseket a szimultánfőzésükön. Horváth Gergely azonban alig tudta követni őket. Egy-egy elcsípett mondat és a többiektől kért tippek segítették el a főzés végéig.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!